Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz scofield87 #14002 üzenetére

    Szia,

    Valóban beéghet, felhasználója és használati módja válogatja, hogy mennyi idő után, ellenség ilyen tekintetben a gyakran/folyamatosan használt magas fényerő és a statikusan megjelenített elem a képernyőn, pláne bizonyos színeknél.
    A (legtöbb) gyártó úgy alakította a feltételeket, hogy a manuális maximum fényerő alacsonyabb, mint az automata maximum, ezzel is védve van valamennyire, mert auto módban csak szükséges esetben és ideig kúszik fel maximumra, illetve jobbára a színek is úgy vannak megválogatva a gyári témákban...stb. hogy minél kevesebb legyen az adott irányú hibalehetőség, ezért van az, hogy többségében nem találkoznak beégéssel, még hosszabb távú használat után sem.
    Akik bizonyos külsős témákat és olyan alkalmazásokat használnak, ahol nagyobb a hibalehetőség, ott hamarabb megmutatkozhat a jelenség.
    Van olyan, aki általános használat mellett nem is veszi észre a minimális beégést, csak tesztprogrammal és bizonyos külön színeket megjelenítve szúrja ki, ha nagyon nézi.
    A gyártói jótállás azért is van, hogy ha komoly szinten jelentkezik adott intervallumon belül, akkor élni kell a kijavítás/kicserélés lehetőségével.
    Az IPS esetén is vannak hibalehetőségek, például ha sokat megy maximum fényerőn, illetve ha sokat van hajtva a telefon, akkor a meleg hatására sárgulhat vagy foltosodhat például a ragasztó...stb., illetve az IPS is képes beégni, lásd: LG G4, szóval mindegyik technológiánál adottak a hibalehetőségek, így hosszabb távra garantálni semmit sem lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák