Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz Eclips21 #20 üzenetére

    Hol írtam én olyat, hogy a tejtől szarul vagyok? :U

    d@vee: láttam. A bolti tejben nincs élő organizmus. Mikor kiteszed a levegőre és hagyod megromlani, egyből belejut valami rothasztó, és mivel kiválót táptalaj, megrohad. Ha joghurt kultúra jut bele, az szaporodik és a keletkező savtól kicsapódik a fehérje és megdermed. Ha az aludttejhez szükségeset teszed bele és megfelelő a hőmérséklet, megalszik. Ennyi. Mivel a levegőben a rothasztó dolgok vannak nagyrészt, az eredmény is borítékolható.

    daa-raa: ha a tehénből kijött tejet beleteszed bármilyen dobozba, napok alatt megromlik vagy megalszik, mert nem sterilizált. A hőkezelt nem.
    Egy UHT több, mint egy évig áll el.
    Ha kinyitod, bejut a levegőből bármilyen élő organizmus, ami 2 – 3 nap alatt elszaporodik, ezért ennyi a szavatossága.

    Lefölözik, utána centrufugálják, majd visszateszik. Nézd meg az első pár percet, épp az idevágó részről szól.

    A savanyú tejtermékekben azok a (számunkra barátságos) életformák vannak elszaporodva, amiknek melléktermékei a különböző savak, ezért már nem rúghat labdába egyéb ebbe bekerülő gomba, akármi. Másrészt az alacsony pH értéken teljesen lecsökken az aktivitás (ezért is nem szaporodik tovább), mert nem ideális nekik.

    Szóval ritka nagy baromságokat írtál, fogalmad sincs az egészről. Remélem, képes vagy belátni.

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák