Aktív témák
-
netpeti98
addikt
válasz Geri Bátyó #22446 üzenetére
Jól hangzik.
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
veterán
válasz Geri Bátyó #22450 üzenetére
Füstőt vót a, biza.
Nem volt gond, sőt, talán azért ettem meg jó étvággyal.Szeretem az "ártatlan" kajákat is, mint például a gyümölcslevesek, főzelékek, de az igazi a fűszeres, csípős kaja.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Geri Bátyó
őstag
válasz Vakegérke #22453 üzenetére
Időnként lehet venni füstölt pulykaszárnyat vákuumcsomagolásban. Akkora, mint egy fél csirke és elképesztően finom!
A főzelékféléket én is szeretem. Szinte bármit és sokszor feltét nélkül eszem, mert azt kívánom.
Viszont a múltkor vettem csontos, bőrös karajt, amit jól befűszerezve gyakorlatilag steak-ként készítettem el. Fenséges volt!"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
veterán
válasz geprombolo #22454 üzenetére
Ha már kaja, akkor legyen vérpezsdítő, mint egy legényes.
(#22452) Geri Bátyó: Csak nem erre a főztömre gondoltál?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
talmida
Közösségépítő
válasz Geri Bátyó #22446 üzenetére
Hú, Geri, nagyot alkottál!!! Nem is tudom, hogy miért nem te vagy a főszakács a Gundelban? Itt Thanksgiving és Karácsony nincs pulyka nélkül. És tényleg, nagyon finom. Vakegérke nem tudja, hogy mi a jó.
Ha pedig mexikói kaja, akkor a bab rulez
IN GOD WE TRUST!
-
Geri Bátyó
őstag
válasz talmida #22458 üzenetére
Köszönöm!
Viszont a Gundelba nem vágyom. Sokkal nagyobb megtiszteltetés, hogy itt lehetek főszakács!A bab és a répa mellé pedig egy kis kicsontozott marhalábszárat javaslok!
Ma viszont készüljetek arra, hogy valaki más fog főzni, mert nekem egy kis dolgom van. Újabb adag festéket juttatnak a bőröm alá!
(Addig viszont fekszem, mert megint vacakol a derekam.)"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
geprombolo
senior tag
válasz Geri Bátyó #22460 üzenetére
Azta, csontig benyaltál a Birodalomnak! Köszi, jól esett, tényleg! Örülök, hogy így érzel kis társaságunk iránt! Azért valld be így négyszemközt, hogy jó pénzért bevállalnád a Gundelt is!
Dinör tájm! Ebédidő, valaki főzzön, mert én nem tudok ilyesmit, már bizonyítottam[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Vakegérke
veterán
A marhalábszárat felkockázom. Megmosni nem kell, a rászálló legyek elhordják róla a koszt.
Pár fej vöröshagymát ledarálok, nem vesződöm az aprítással.
Zsírosbödön elő. Na, ez se tegnap óta pihen, avas a zsír. Sebaj, legalább av is lesz a kajában. Belemarkolok a zsírba, és belecsapom egy jó nagy fazékba. Nem elég, markolok még egy nagyot, rácsapom az előzőre. Beletörlöm a kezem a gatyámba, és elégedetten veszem tudomásul, hogy bár egy hete készülök kezet mosni, nincs rá szükség, már tiszta.
Alágyújtok a fazéknak, olvad a zsír. Valamivel meg kéne piszkálni, fakanál viszont nincs. Ohó, a kissöprű pont jó, akadály elhárítva.
A forró zsírba beletuszkolom a hagymát, és addig dinsztelem, míg a színe meg nem egyezik a cikrokéval, amelyből a kissöprű van. Lám a jó szerszám még etalonként is megfelelő.
Lehúzom a fazekat a tűzről, a pirospaprikás dobozt kinyitom, és óvatosan szórok belőle a fazékba. Hopp, megbillent, sok. Előveszem a porszívót, és kiszippantom a fölösleget. Elkeverem a hagymás, pirospaprikás zsírt, visszanyomom a lángra a fazekat. Miközben elkezd rotyogni a kaja alapja, belevágok két fejnyi fokhagymát, rászórok két bő csipet őrölt borsot, fél marék sót.
Jöhet a lényeg. Megvizsgálom a húst. Nem maradhat rajta légy, nem vagyok, és nem leszek gyilkos. Belezuttyantom a zsírba, átforgatom. Ehhez már nem elég erős a kissöprű, kénytelen vagyok bevetni a kalapácsot. Kicsit rozsdás, de legalább a vashiányosoknak jót tesz majd az ebéd. Lefedem, magára hagyom.
Irány a hűtő, egy pohár bor nem árthat. Szerintem kettő sem. Na mindegy, háromnál megállok.
Megpucolom a répákat, ujjnyi karikákra vágom.
Na, alakul a husi, félkemény. Ideje belerakni a babot. Kibontom a zacsit, zutty. Elkeverem, fedő a fazékra, hadd érjenek össze az ízek.
Irány a hűtő, egy pohár bor nem árthat. Vagy ezt mondtam már? Dézsavű érzésem van, hehe.
Hopp, érzem a bab illatát. Fedő le, egész jól néz ki a készülő kaja. A legyek sajnálkozva nézik a cubákokat.
Ideje felöntenem, kancsóba víz, abból meg a fazékba. Sok kell, mert a bab felszívja. Gyertek répákok, vár a forró fürdő. Hoppá, babérlevél, három önkéntest kérek. Megvagytok, gyorsabb voltam, mint ti. Irány a fazék.
És most jön a lényeg, a macskapöcsű erőspaprika. Beletörlöm a gatyámba, letöröm a szárát, és belemorzsolom a kajába magostól. Úgy nyolc darab után megállok, elég lesz.
Fedő a fazékra, egy darabig nincs rám szükség.
Irány a hűtő, egy pohár bor nem árthat. Mintha ezt már mondtam volna...
Időnként óvatosan megkavarom a kaját, és felfigyelek egy érdekességre. A legyek elmenekültek.
Irány a hűtő, de mire odaérek, elfelejtem, hogy mit akartam. Mindegy, egy pohár bor megvigasztal.Tisztelt Birodalom, tisztelt Uralkodónk, kedves King*ci a ValóVilágból!
A gázt elzártam, a kaját megtaláljátok a tűzhelyen. Engem hagyhattok nyugodtan aludni az asztal alatt.
Ha jól emlékszem, babgulyást főztem, egyétek jó étvággyal. Amit szálkának véltek, az nem az, hanem cirok a kissöprűből.
Irány a hűtő...Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
Vakegérke
veterán
válasz geprombolo #22463 üzenetére
Mentségemre szóljon, hogy határozottan provokáltátok a főzést.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
netpeti98
addikt
válasz Vakegérke #22462 üzenetére
A marhalábszárat felkockázom. Megmosni nem kell, a rászálló legyek elhordják róla a koszt.
Amit szálkának véltek, az nem az, hanem cirok a kissöprűből.Más: hogy ne főzzünk gyorsan:[link]! (bár kétségtelenül anyagilag jobban kijövünk az aprólékos munkából)
Üdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
veterán
válasz netpeti98 #22472 üzenetére
Nem rontom el a játékot, nem tudok semmit, amit hozzáadhatnék a holnapi ebédhez. Bármit tennék, mutatnék, adnék, nem stimmel az eddigiekhez, blöffölni meg nem akarok.
Kíváncsian várom a holnapi ebédet.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
veterán
válasz geprombolo #22474 üzenetére
Ők stimmelnek a gránátalmához. Itt ki is fújt a tudományom.
Gyümölcstál rendben, meg egyéb ilyesmi, de ebédnek megfelelő tartalmas kaját nem tudok. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs. A garnéla lehet akár előétel is, majd kiderül.
netpeti98: Bátor emberke vagy.
Kapaszkodj, kakashere.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
netpeti98
addikt
Egy xy alapanyagból korlátlan mennyiség használható fel egy fogáson belül igaz?
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
veterán
-
talmida
Közösségépítő
válasz Vakegérke #22462 üzenetére
Jajjjjjjjjj, Amúgy az eredmény nagyon gusztusos!!
netpeti98 A gránátalmához itt egy kis tejszín:
geprombi, az egyik legfinomabb és egyben az egészségre leghasznosabb gyümölcs a világon, csak a fehér húsát meg ne egye valaki!! Csak a magját tessék!
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
-
netpeti98
addikt
Az alapokat mint víz és só a főzés során felhasználhatóak igaz? (azt tudom hogy nem lehet adni)
Üdv netpeti98
-
Vakegérke
veterán
-
netpeti98
addikt
Először is felszeletelem az avokádót, a gránátalmát szétszedem (bár ez nehezen ment), kimagozom hisz a magjaira lesz szükségünk, nem a fehér húsára. A magvakat megint egy külön tányérba rakom.
A tejszín kiöntöm egy tálba kicsit kavargatom, majd beleöntöm a citrom levet és megint kavargatom. Az avokádót meghintem sóval és bele a tejszínbe. Ezután fogom és beleöntöm a tányérba az avokádót és a gránátalma magjait.
Kevergetem hosszú ideig azután fogom és beteszem egy kicsit a hűtőbe és előkészítem a saláta leveleket.
Amíg ez hűl kicsit térjünk át a kakasherére:
előszedek egy nagy fém főzőtányért (hanyadik tál is lesz ez mára? ).
A tálat feltöltöm vízzel és öntök bele egy kis sót majd beleöntöm a kakasherét, ám egy ideig nyargaljunk vissza az előételhez.
Kiveszem a hűtőből a tálat amiben szépen lehűlt az avokádó, a birsalma és a tejszín, fogom a saláta leveleket bekenem őket olívaolajjal, aztán bekenem az előbb hűtött eleggyel őket, majd összetekerem a leveleket, be a hűtőbe legyen jó hűsítő előétel.
Térjünk vissza a kakasherére pontosabban a házzá szánt körethez: lila burgonyából készült krumplipüré, nem nagy dolog meghámozom a krumplit és és megfőzőm majd összetöröm, közben a kakasheréhez adok egy kis borsot. Ehhez a fogáshoz is lehet enni majd salátát is. Ezennel ez is elkészült.
Na végül jöjjön az utolsó fogás a zöld citromos garnéla:
megpucolok egy fokhagymát, amit most frissen hoztam a kertből, a garnélát kibelezzük és eltávolítjuk végtagjait (fej, láb).
Megfogok egy serpenyőt, erre a fogója elengedi a serpenyőt és a serpenyő nagyot koppan sebaj összerakom. Rá a gázra bele az olívaolajat amiben megfuttatjuk a hagymát, hozzárakjuk a rákot. Bele a a zöld citromot és fél perc múlva leveszem.
Eztán szépen mindenkinek megterítek, kiveszem az avokádós, gránátalmás, tejszínes salátát a hűtőből és már tálalva is az előétel a többit majd kirakom később. Be a spájzba és facsarok egy jó nagy kancsónyi narancslevet innivaló gyanánt.
Ekkor megszólal a csengő kinézek látom megjöttek a vendégek.
Tehát ma ezt kapjátok tőlem:
1. avokádós, gránátalmás, tejszínes saláta
2. Főzött kakashere, lila burgonyával
3. Zöld citromos sült garnélaJó étvágyat!
Üdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
veterán
válasz geprombolo #22490 üzenetére
Nem kértem, adtam.
Megjegyzem soha nem ettem kakasherepörköltet. Megkóstolnám, az tuti. Aztán lehet, hogy emlékeim közé sorolnám.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
netpeti98
addikt
Vakegérke:Én sem ettem még ilyesmit.
Üdv netpeti98
[ Szerkesztve ]
-
talmida
Közösségépítő
-
Geri Bátyó
őstag
(#22462) Vakegérke: Hoztad a szokásos magas színvonalat! Igazán jókat nevettem megint!
(#22486) netpeti98: Nem rossz, nem rossz! Még a végén felfogadlak Vakegérke mellé, szakácsnak téged is!
Azon gondolkodtam, hogy vajon ettetek már csigát?
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Vakegérke
veterán
válasz Geri Bátyó #22496 üzenetére
Még csigát se ettem, de feltételezhetően stimmel hozzá a fehérbor.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
talmida
Közösségépítő
válasz Vakegérke #22497 üzenetére
Találtam egy aktuális viccet a mai ebédhez.
A Duna TVsek lemennek vidékre, hogy bemutassák, hogyan élnek ott az
emberek, hogy telik egy nap falun.
Megkérik az egyik paraszt bácsit, hogy mesélje el, mit szokott csinálni
reggeltől estig.
...
- Hát, hajnalban fölkelek, oszt megiszok egy kupica pálinkát.- Állj, állj, ez így nem lesz jó! Csak nem mondhatjuk a nézőknek, hogy
maguk már korán reggel ivással kezdik a napot.Tudja mit? Mondja helyette -
azt, hogy fölkel, és elolvassa az újságot.
Na, tessék. Fölvesszük újra.- Hát, hajnalban fölkelek, oszt elolvasom az újságot.
Adok enni a malacoknak, oszt kiolvasok még egy újságot.
Délelőtt kint dolgozgatok a fészerben, oszt kiolvasok közbe két-három
könyvet.
Délben ebédhez elolvasok két magazint, aztán ebéd után körbejárom a
birtokot.
Közben elolvasok még egy könyvet.
Este behajtom az állatokat, aztán kiolvasom az esti újságot.
Utána átmegyek a könyvtárba, ott együtt olvasgatunk a haverokkal, de
az csak 10-ig van nyitva.
Utána még át szoktunk menni a Józsihoz, mert annak saját
nyomdája van....Geri Bátyó Még soha nem ettem csigát és azt hiszem, nem is fogok.
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Redmi Note 11 Pro 5G - a bajnokesélyes nem készült fel
- Politika
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Gitáros topic
- Sokat fogyaszt az AI, egyre több az adatközpont, kell az atomenergia
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix G X VARIO 12-35mm f/2.8 II ASPH. Power O.I.S. (H-HSA12035)
- 2db Iceriver KS0 KASPA bányagép + 180W új tápegység 2 év garanciával.
- Panasonic Lumix DC-G9 (V-Log L kiegészítéssel, 4 akkuval)
- Commlite CM-EF-NEX Auto-Focus Adapter (Canon EF - Sony E)
- Üzletből, garanciával, legújabb Asus Vivobook 17" i7-1355U 10 mag 5GHz/16RAM/1TBSSD/17,3"FULLHD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen