Új hozzászólás Aktív témák

  • fulton

    addikt

    válasz fulton #3315 üzenetére

    Picit még off-olnék ha már belemerültünk a témába, elvégre kapcsolódik a plex-hez.
    szeretném megérteni..

    Van a plex server. Beállítások, server, távoli elérés. Itt per pil írja hogy be van kapcsolva a távoli elérés de nem elérhető bla bla..

    Itt ír egy belső hálóra IP + portot / külső internetre IP + port. (ez utóbbit tudom átírni).

    Namost itt eredetileg az volt hogy "valóságban más számokkal":
    190.120.1.150: 32400 / 190.12.13.2: 32400.

    A külső internet elérésnél lévő IP miért fontos? és hol kell? (itt fórumon is mikor valaki képet csinált róla, kitörölte azt(titkos). Azért kérdem, mert a forward nál a nas ipjét adjuk meg (ami egyenlő azzal amit helyi ip cimnek ad meg a plex) az pedig nem egyenlő a plex servernél látott (internet ip vel). Oké a port legyen a 32400.
    A routerben beállítom 32400 - nas ip - 32400.
    Ez esetben, a router a 32400 as portot a világháló felől megnyitja, és automatikusan a nas-ra irányítja. Azon pedig van egy server ami ezt a portot figyeli és a kintről jövő kérést a plexhez küldi? de akkor mi értelme van annak ip-jét kitörölni? (tehát hogy mások ne lássák?)

    A másik, a telefonomon lévő plex kliens honnan fogja tudni elérni a servert? ( én nem láttam benne olyat hogy pl ip vagy portot tudjak megadni, de egyáltalán az idegen hálózaton lévő tv honnan fogja tudni hogy milyen porton, és ip-n keresse a plex serverét?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák