Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz kuyarashi #3131 üzenetére

    Hardveres kalibrálás alatt két dolgot értünk: egyfelől, amikor kalibráló hardverrel (koloriméter, spektrofotométer, radiospektrométer) kalibráljuk az adott eszközt (ez terjedt el a köztudatban). Másfelől a gyártók által használt zsargonban a hardveres kalibrálás az, amikor a megjelenítő saját LUT-jában, a megjelenítő szervizmenüjében végzett beállításokkal finomhangoljuk a képet (nem mindegyik képes rá: általában csak a high-end temékek): ez önmaga színhelyes képet eredményez, bármilyen forrásoldali változtatás nélkül. Te ez utóbbira gondoltál, ha jól tévedek, ugye?

    A Prad.de szerint a W2420R kalibrálható hardveresen: 12 Bites LUT-ja van.

    "Hardware calibration with LG calibration kit

    The calibration kit consists of the True Color Finder software and a Spyder3 from Datacolor. It is included in a bundle with the LG W2420R, which means there is no need to buy it separately."

    Mondjuk azt is hozzáteszik (amin nem lepődtem meg), hogy az eredmények annyira katasztrofálisan rosszak a Spyder 3-al, hogy színkritikus munkára alkalmatlan ez az összeállítás (ezt tapasztaltad Te is).

    "In fact, the results with the Spyder3 were disastrously bad. The characteristics of the monitor were not even nearly correctly captured. As an example, we are providing the result of a profile validation as a PDF file, which was created via EyeOne Pro after the hardware calibration (target white point: D65, gamma: 2,2) and subsequent profiling with the Spyder3. The glaring deviations are easily visible. Colour accurate work is therefore not possible in any case."

    "Az OázisComputer azt írta, hogy kalibráltak már ilyen monitort és a GB-LED opciót kell választani."

    RGB LED lesz az (nem szimpla WLED - white / fehér LED - háttérvilágítása van).

    "Azt miből lehet tudni, hogy egy koloriméter kémiai alapú és egyáltalán milyen van még?"

    Régebben nem tudtak mást készíteni, mert a technológia nem volt adott. Akkoriban még műanyag szűrők társultak mellé (a modern eszközök már üveget használnak), amik idővel szintén megváltoztatták az optikai tulajdonságaikat. A kémiai alapú szenzorral rendelkező koloriméterek a Spyder 1-2-3-4-5 szériák, a Pantone Huey, Gretag-Macbeth / X-Rite Eye One Display és Eye One Display 2, X-Rite Eye One Display LT, LaCie Blue Eye és Blue Eye 2 + ezek különböző licenszelt klónjai.

    Az új generációs i1D3 szűrői és szenzorai pl. így néznek ki.

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák