Új hozzászólás Aktív témák

  • krx21

    nagyúr

    válasz Tippmix46 #41511 üzenetére

    Nagy tévedésben vagy! Amiről te beszélsz az pont az LCD hibája, a tűéles neked valószínű abban merül ki, hogy minden túlvezérelt a LCD-ken általában! Az elektronika teljesen unalmassá és valótlanná teszi a képet a legtöbb LCD... Pl: a dinamikus kontrasz: 100 valódi szín helyett használ csak 20-at a szaturáltakból...
    A hibákat pont az LCD rejti el... A sok elektronikus alakítgatáson...
    Én azért untam meg anno az LCD TV képét, mert minden hasonlóan néz ki... A plazmán minden lemez egy külön képi világ! Amit Te mozisnak nevezel az a megjelenítendő kép, az eredeti, az lenne a cél! Ezt kell felfogni!
    Mondok egy példát, hogy megértsd, mert megtapasztalni csak akkor fogod, ha használsz egy jó ideig plazmát:
    Ha a képen természetes színek vannak és kisebb kontraszt akkor az LCD ezt teljesen meghamisítja, csak hogy feltűnő legyen!: mesterségesen újra karlibája, növeli a kontrasztot és a színeket élékekre cseréli!
    Ezt teszi mindig, ezért nem a valóságot mutatja,és unalmas mert mindig hasonló az eredmény!
    Amikor meg tényleg nagy kontraszt van a tartalomban, akkor meg elhasal a fele akkor kontrasztjával és a mély színeket meg sem közelítő színeivel! Én mikor átültem 1 év után a VT30-as plazmától a D8000 lcd-re nagyon csalódtam, mintha egy konvertált számítógépes színezett képet látnék... Természetesen nem akarok túlzásokba esni és ezek a különbségek kategória a típus függőek, de mindig tetten érhetők!
    Az én konzekvenciám, hogy a plazma alapvetően minden képi paraméterben jobb kivéve: vibrál és korlátozott a fényereje egyes modelleknek, valamint nem szereti a statikus tartalmakat... Minden másban sokkal jobb:
    Mozgásmegjelenítés, színek száma és minősége, kontraszt, fekete szint... Ezek alapvető képi jellemzők!
    Ez nem vita kérdése, ez így van, nagyon sokan tudják! De nem tapasztalják meg a kiállított darabokon sokszor, mert a túlvilágított termekben a nagyobb fényerő és a kevésbé tükröződő panel a feltűnőbb!
    Van létjoguszultsága a LCD-nek persze! Háttértévézésnek és számítógépet, konzolt rákötni azt használom, de mozira plazma... Egyébként a marketing és a drágább gyártásnak köszönhetően 1-2 év és megszűnik...
    Meghal majd egy olyan technológia, amit a mai napig nem tudtak legfeljebb csak megközelíteni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák