Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Treff #44507 üzenetére

    Nem jobb az LG panelje, csak mindkettő másban jó.
    Az IPS a betekintési szögben és színhőségben jó. Az xVA pedig feketében és kontrasztban.
    Szerintem ezt utóbbi kettő sokkal fontosabb egy TV-nél.

    Nézd meg jobban a Samsungokat is, nagyon kis szögtől fakul az egész kép, a fekete és a többi szín is. 6100-6300-6800-aakat néztem boltban, mind ilyen. Ha tök középre állok és akár csak a TV sarkáig (egy 40-50"-os sarkáig) kilépek oldalra már látszik, nem kell elmenni 40-50 fokot sem.

    LG-ből én is 620-tól felfelé néztem, annyira nem fakult a képe. A színekben szinte semmit nem láttam és a fekete is kevesebbet fakult szerintem.

    Az lehet zavaró esetleg, hogy eleve fakó, és sokkal kisebb kontrasztú az LG képe, a feketéje is alapból gyengébb.

    szerk: Egyébként nekem egy régebbi (felső kategóriás) Samsung TV-m van, otthon családban pedig egy 1-2 évvel ezelőtti belépő szintű LG. Az az LG borzasztóan kis szögben is szürkül míg a Samsungomat szoktam nagy szögből is nézni és alig zavaró a fakulása. Egészen addig így voltam vele amíg meg nem néztem a múltkor az oldalra lépős teszttel és valóban nagyot veszít az is a kontrasztból, csak kevésbé feltűnő az eleve nagyobb kontraszt és a telítettebb színek miatt.

    szerk2: Én is ugyanabban a dilemmában vagyok egyébként mint te. xVA panel szimpatikusabb sokkal, míg 3D ben az LG passzívja. Egy Samsung 6100-as tesztelése után sem lett tisztább a kép, mert az aktív szemüveg sem volt annyira rossz hosszabb távon, mint amennyire vártam. Pedig elég érzékeny vagyok rá. Másfelől viszont most jobban szétnézve a tartalmak között plussz a méret probléma miatt (lásd előző hsz-eim) arra jutottam, hogy alig használnék 3D-t. Tartalom alig, játék mehetne rajta, de azt nem sikerült használhatóra bekalibrálnom. Szóval ez alapján végleg a Samsung felé billent a mérleg. Panel és 2D-ben jobb nekem, 3D-ben is jobb mint vártam, plussz kevésbé fontos/jó, mint gondoltam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák