-
Fototrend
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz 14adam #10058 üzenetére
Ez a kit amit linkeltél a sűrítményes sörökhöz való inkább.
Az all grain (all grain = nem maláta sűrítmény hanem igazi malátát és máslást tartalmazó "igazi" főzés) recept (az a home15 csomag) sikeres lefőzéséhez kéne:
-egy fazék amiben forralhatsz 20 liter körüli sört (30 literes fazék)
-valami cucc ami ami erős forrásban tartja (gáz égő vagy minek hívják)
-egy 20 literes vödör erjeszteni
-egy 20/30 literes vödör a másláshoz (mash)
-egy illeszkedő szűrőlemez a másló vödörhöz (vagy vedd meg a másló zsákot és nyomasd BIAB a 20 literes vödörben, megspórolsz vele sok fájdalmat)
-grammokat mérő mérleg (ez komló adagok kiméréséhez fog kelleni főleg meg mér pár dologhoz később pl. palackozó cukor kiméréséhez)
-fontos, hogy menet közben tudjad, hogy hány liter lötty van a forraló edényedben, én ehhez pl. két literenként megkarcoltam azt a müanyag kanalat amit adtak a starter szetthez, ígyy ledugva a vödör aljáig tudom, hogy hány liternél jár a forralás
-digitális hőmérő másláshoz (ez fontos)
-üres üvegek
-jobb fertőtlenítő (pl. star san)
-palackozáshoz palackozó szifon
-legalább klór nélküli csapvíz (ha ez nincs borászati kénnel (metabiszulfit) lehet semlegesíteni a klórt ha aromi keveset teszel a sörfőző vízbe a főzés megkezdése leőtt (0.1g / 10l))Később ahogy haladsz majd még kellhetnek különféle sók, egyéb vegyületek, autószifon, ph mérő, valamiféle módja az erjedési hő szabályozásának stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest