Új hozzászólás Aktív témák

  • Jofi81

    őstag

    válasz Mike88 #18962 üzenetére

    - Szűrni általában nem szokták a házi sört, de előfordulhat. Néhányan derítenek palackozás előtt, például zselatinnal.

    - Nem kell kiönteni, semmit, itt de nyilván az erjesztő aljára leülepedett élesztőt nem rakod a palackba.

    - Palackozni csak akkor szabad, ha teljesen leerjedt, különben fennáll a veszélye, hogy felrobban a palack. Nem a kotyogót kell nézni, mert ha nem zár tökéletesen, akkor nem veszed észre, hogy megállt-e az erjedés. Fajsúlyt kell mérni és ha nem változik, akkor lehet palackozni.

    - A szénsavképződéshez érdemes magasabb hőmérsékleten tartani 1-2 hétig, hogy gyorsabban végbemenjen, ahogy te is írtad, utána mehet hidegebbre. De ha pincében tartod, akkor sem lesz baja.

    - A fertőtlenítésre azért kell nagyon odafigyelni, mert a sör az alacsonyabb alkoholtartalmánál fogva sokkal érzékenyebb, mint egy pálinka. Nagyon könnyű összeszedni valami fertőzést, baktériumot, vagy akár egy levegőben lévő vad élesztőt, ami a nem kívánt irányba viszi el az erjedést.

    Ha még nem olvastad, akkor ajánlom a figyelmedbe ezt.

Új hozzászólás Aktív témák