Új hozzászólás Aktív témák

  • nbencee

    tag

    Szerintem most koronavírus miatt a legtöbbet spórolni az okos kafetéria használattal lehet, azon belül is a SZÉP kártyával. Nekem OTP-s van, a munkahelyemtől 560ezres keretet kapok rá évente, szívesen megosztom, hogy hogyan spórolok a segítségével ebben a helyzetben:

    1. vendéglátás : szerintem ez a legjobb, ugyanis rengeteg Coop, CBA, Reál, stb. bolt elfogadja a vendéglátás alszámlát MINDENRE. Azaz vehetsz belőle mosókapszulát, szalvétát, gyümölcsöt, zöldséget, fagyasztott árukat, húst,tusfürdőt (még alkoholt is) stb. , tényleg bármit. Szerintem ez sokkal egészségesebb és gazdaságosabb módja a felhasználásnak, mivel a maradjotthon miatt minden este van idő főzni, és finomabb, olcsóbb elkészíteni a holnapi kaját, mint folyton pizzát rendelni akciós 1300Ft-os áron szép kártyáról. Jópárszor sikerült 30e+ nagybevásárlást összehozni mindenféle vegyi, meg illatszerárukkal meg persze tartós árukkal (cukor,liszt,tészta,konzerv, stb.) együtt, de hasznosabbnak tartom mint gyorskajára elverni.

    2. szabadidő: ez egy kicsit nehezebb, de ha szemfüles az ember, akkor itt a ruházkodással lehet spórolni. Rengeteg sportbolt elfogadja, ahol lehet belőle venni télikabátot, cipőt, táskát, sapkát stb. Mivel eléggé sok sportruházati boltnak visszaesett a forgalma, csinálnak nagy akciókat, egy-egy márkás cipőhöz akár féláron hozzá lehet jutni. Akinek nagyon sok összegyűlt, tud komplett bringát, elektromos rollert stb. is venni szabadidő zsebből, amit aztán kicsivel a vétel ár alatt meglehet próbálni eladni KP-ért.

    3. szállás: ezt most a legnehezebb okosan felhasználni, én idén is csak a maradékot tettem erre. A tanácsom az, hogy keresni kell helyben olyan életben maradásért küzdő hotelt, aminek az étterme elvitelre, ill. kiszállításra még nyitva van, és ott lehet a szállás zsebbel fizetni. Általában ezek a hotel éttermek elkezdtek olcsón menüztetni is, hogy legyen forgalmuk.

    Ahogy láttam ez a topik főleg inkább konkrét olcsó élelmiszerekről szól, és nem úgy általában a spórolásról, de ha van rá érdeklődés, szívesen folytatom ezt az irományt a többi "lifehack"-emmel :D

Új hozzászólás Aktív témák