Új hozzászólás Aktív témák

  • gyugyo79

    addikt

    válasz WaterWave #41036 üzenetére

    Alapból bárhova lehet rakni ahonnan lehet php -t futtatni. Szóval ha fel van telepítve a web station akkor akár mehet a web mappába is. Mert az felrak egy php-t meg http szervert.
    Elvileg elfut php7 -en is de az alap beállításokkal nem megy az 5.6 -el se1 fontos változtatás van amit meg kell csinálni bármelyiken is lenne tesztelve. Web Station -> PHP beállítások és itt azt amelyikkel tesztelve lenne (általánosnál ki van választva) annál a szerkesztést kell választani és a kiterjesztéseknél be kell kapcsolni az openssl -t (1 pipa elé).

    Erre azért van szükség mert pld. nálam csak https:// kapcsolatot fogad el a NAS ezért így vannak az adatok lekérdezve meg így lett megírva a php ha ez nincs bekapcsolva akkor már a login se megy le...

    Utána igazából a fenti kódot kell egy fájlba másolni aminek a neve lehet bármi a kiterjesztése a fontos az php legyen. Ha index.php a neve akor azt nem kell beírni amikor meghívjuk de nem lehet csak 1 index 1 könyvtárban. A példa kedvéért legyen teszt.php. Ez simán szerkeszthető a Synology-s szövegszerkesztővel (vagy még a gépen valami rendesebb szerkesztővel).
    ki kell tölteni ezeket :
    $address='192.168.0.1'; // IP
    A 192.168.0.1 csak minta a NAS ip címét kell megadni
    $port='5001'; // PORT
    Az 5001 csak minta a NAS DSM https portját kell megadni
    $user='Felhasználónév'; // DS USER
    A Felhasználónév csak minta azt a felhasználót kell beírni akivel DS van használva vagy egy admin jogút mert az mindent lát
    $pass='Jelszó'; // DS PASSWORD
    A jelszó ...
    $auth_='kell'; // authentikator kell - nem kell
    Ha 2 lépcsős hitelesítő van használva akkor maradjon így ha nincs akkor ki lehet törölni, hogy kell és csak ez maradjon $auth_=''; // authentikator kell - nem kell

    A nas web mappájába ekkor lesz egy teszt.php amivel ki lehet próbálni, hogy működik ha a böngészőbe beírjuk, hogy http://192.168.0.1/teszt.php és itt is a 192.168.0.1 természetesen csak minta a NAS IP címét kell megadni.

    Ha minden jó akkor bejön egy oldal ami bekéri a 2 lépcsős kódját vagy ha az ki lett kapcsolva elkezdi betölteni az oldaldalt az infóval.

    Ha 80 port be van forwardolva a NAS -ra akkor a teszt után töröld ki a web könyvtárból !
    Én is azért raktam ezt el másik portra,hogy kintről ne legyen elérhető, hisz ebbe benne van a fn / jelszó !!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák