Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz pilóta #65212 üzenetére

    Mint írtam, a cikket elsősorban azért linkeltem, hogy magát a fogalmat pontosítsuk, és azonos fogalomról beszélgessünk, látom ez nem sikerült.
    Igen, természetesen vannak olyan vélemények, akik szerint nincs túlnépesedési probléma (például te is ezt az álláspontot képviseled), én a hivatalos nemzetközi szervezetek hivatalos véleményét idéztem, hogy szerintük van.
    Ha jobban megfigyeled a cikket, akkor láthatod, hogy a cikk álláspontja szerint is érintett a Föld a túlnépesedés problémájában, de még egyszer hangsúlyozom, hogy a fogalommegértés a cikk nagyobb erőssége. Mindenesetre ez: "hanem csak azt, hogy ha így folytatódik, akkor majd valamikor az lesz" konkrétan így nem hangzik el a cikkben.

    De úgy érzem, hogy a hivatalos álláspontokkal szemben érdemi érvet nem tettél hozzá a beszélgetéshez, ha úgy látod, hogy a hibakeresés a beszélgetés fő vonala, akkor kérlek térjünk vissza a szerinted "szinte lakatlan" Dél-Amerikához, és légyszi magyarázd meg, az általam leírt cáfolat (konkrét számok és konkrét számítás) tekintetében, hogy mennyiben védhető meg a szinte lakatlansága. Ha ezt megmagyaráztad, akkor úgy veszem, hogy nem csak a levegőbe beszélsz nagyokat, hanem van álláspontod. Ha már van álláspontod (ami mindenesetre a hivatalos állásponttal ellentétes), akkor úgy érzem, hogy mint az elfogadott állásponttal vitatkozó, neked kell megdöntened azt. És itt vissza is kanyarodunk majd az elejére, amikor azt írtam, hogy okosabb vagy mint az ENSZ és a Greenpeace, de ennyire nem mennék előre, mert először szeretném, ha a saját kijelentéseidet alátámasztanád, tehát térjünk vissza a szerinted szinte lakatlan Dél-Amerikához. Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák