Új hozzászólás Aktív témák

  • Putbill

    csendes tag

    válasz isti84 #3897 üzenetére

    ptm/pm már évtizedek óta bsc/msc., ha úgy tetszik, mert régóta kétlépcsős a képzés, ilyen értelemben ez nem változott (persze ettől sok szaknál, pl. matek hülyeség a bolognai cucc)

    Az egyetem - tudom, ez idealizmus - nem java/C#,assembly kódolókat képez, hanem informatikusokat. Java programozóhoz elég egy féléves intenziv tanfolyam. Elég hülyeség is volna, ha az egyetemek lemennének erre a szintre. Megkapod a diplomádat 2009-ben, és ha mondjuk 2019-re már azt se tudják, mi az hogy Java, mert teljesen más technológiák jönnek, akkor mit csinálsz? Olyan alapok kellenek, amik nem változnak - nekem pl. számtalanszor kellett logika, stat, valszám, fonya, gráfelmélet a munkám során, vagy ha nem is kellett, de jó volt, hogy hallottam ezekről.

    A kötprogos dolgot honnan veszed? Nem újrafelhasználni kell egyébként, hanem referenciaként megjelölni. A világ röheje volna, ha még azt sem irhatnád be a CV-be, hogy irtál egy ilyen-olyan kötprogit/szakdoga progit.

    A folyamatos számonkérés nem hülyeség, de gyanitom, hogy a hallgatók fele azonnal elkezdene pampogni, hogy miazhogyévközbentanulnikell.

Új hozzászólás Aktív témák