Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    Az előző hsz törölhető #1878, azt hittem, h. azt még nem posztoltam csak akartam :D szerk idő letelt.

    Szerintem a jelenlegi állapot még nem reprezentatív más országokra nézve - hiába beszélünk 2-3 hónappal ezelőtti megjelenésekről - más országokban még most lesznek dominánsok a mutánsok. Az elkövetkező 2-4 hét kritikus lesz sok országnak és valószínűleg többeknek ugyanúgy meg kellene lépnie a teljes lockdown-t.

    Franciaországban nagyon rossz lehet a helyzet pl. a számok alapján. Nem is igazán értem. Ők politikailag kivédték mindezek ellenére az onnan jövő forgalom teljes zárását.

    Az active cases folyamatosan nő, de felgyógyultak száma folyamatosan alacsony hetek óta... ez kicsit ijesztő. A szigorítások, a rendelkezések semmit nem segítenek. Ez alapján durvának tűnik a helyzet. Az EÜ telített, s ez alapján sajnos a súlyos helyzetek száma is magas.

    Az egyébként furcsa, hogy hasonló szigorúsággal nem léptek fel még az Fro-ból érkező forgalommal szemben, mint pl. a csehek esetében.



    Az ugyebár köztudott, h. elég sok esetben a dél afrikai mutáns fertőzéséről lehet ott beszélni:

    02:14-es írás
    Terjed Franciaországban a dél-afrikai mutáns

    Párizs nem szeretné, ha Németország Franciaország felé is lezárná a határait az újabb koronavírus-variánsok terjedésének megfékezése céljából - jelezte hétfőn Clément Beaune francia Európa-ügyi államtitkár, miután a német hatóságok szigorították a belépést a cseh és az osztrák határszakaszon.

    A francia diplomácia szerint Németország hasonló lépésre készül a következő napokban a francia határszakaszon is, miután a kelet-franciaországi Moselle megyében erősen romlik az egészségügyi helyzet a dél-afrikai variáns terjedése miatt.

    A keleti régióban a járvány gyorsabban terjed, mint Franciaország más részein, itt 100 ezer lakosra csaknem 300 fertőzött jut. Az országos átlag jelenleg 205.

    "Két nagy aggodalmunk van: a teherforgalom és a határmenti ingázók. Számukra a munkaképesség és a pénzkereseti lehetőség a tét" - hangsúlyozta a francia kormánytag. Moselle megyéből mintegy 70 ezer francia jár át naponta Németországba és Luxemburgba dolgozni.

    Clément Beaune azt is szóvá tette, hogy a Csehországból és Ausztriából érkezők számára megszigorított ellenőrzésről nem történt előzetes egyeztetés az Európai Bizottsággal. A párizsi aggodalmakra válaszul a német kormány hétfőn jelezte, hogy "továbbra is megfigyeli az egészségügyi helyzetet, s folyamatosan dönt a pandémia ellen szükséges intézkedésekről".

    A francia kormány a keleti országrészben az oltási kampány felgyorsításával kíván a fertőzőbb variánsok terjedése elleni küzdeni, más szigorításokat nem tervez. Az előre meghatározott oltóanyagokon felül a hétvégén a Moderna vakcinájából 2 ezer, hétfőn pedig a Pfizer-BioNTech oltóanyagából 30 ezer dózist kapott a megye.

    Ezzel párhuzamosan a korábbinál szintén fertőzőbb brit variáns az országi északi részén, a belga határ közelében lévő Dunkerque városában terjedt el, ahol az új megbetegedéseknek már csaknem nyolcvan százalékát okozza. Az egészségügyi helyzet az elmúlt napokban indult romlásnak, s a városban és környékén jelenleg 100 ezer lakosra már 515 fertőzött jut az egy héttel ezelőtti 384 helyett. A helyi önkormányzati vezetők az iskolák bezárását kérték pár nappal a február 20-án kezdődő két hetes iskolai szünet előtt, de ehhez a kormány nem járult hozzá, hanem ezen a területen is az oltási kampány felgyorsítását ígérte.
    (MTI)

    Az elképzelhető egyébként, hogy a gyógyulási idő a dél-afrikai koronavírus fertőzöttség esetén hosszabb? Fro-ban mintha az adatok erre utalnának.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák