Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    Az elmúlt hét történései két dologra mutattak rá:

    1. A deltával szemben a korábban hatékonynak bizonyuló lezárás már kevés (lásd az ausztrál példát). Akkor lehet esély, ha nagyon korán (már pár esetnél), nagyon drasztikus lezárásokat eszközölnek. (Teljes zárlat, katapulttal belőtt élelmiszer csomagok. Vagy valami hasonló, nem értek hozzá.)

    2. A deltával szemben (járványügyileg) az oltás is kevés, mert a járvány az oltottak között is terjed, és a fertőzés az oltottak esetén is veszélyes. (Erről szóltak pl. a mai CDC-s hírek, meg a korábbi izraeliek.)

    Azaz a járványt csak úgy lehetne kordában tartani, ha oltás is van, és korlátozó intézkedések (gyülekezés, maszkviselés) is. Ha bármelyik hibádzik, akkor a járvány terjedni fog. Persze lehet, hogy részleges oltottság és némi önkorlátozás mellett kevésbé, mint egy éve, és ezt sokan (főleg a kevésbé veszélyeztetett csoportok) elfogadhatónak tartják. De a terjedő járvány újabb variánsok megjelenését jelentheti, azaz a ciklus kezdődhet elölről.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák