Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Parci #32441 üzenetére

    Nem mondtam hogy jó ez de itt két nagy erő is mondhatni ugyanabba a irányba hajtotta a dolgokat:
    1. az EU - és úgy általánosságban a nyugat - továbbra sem bírja az oroszokat (lásd USA tankhadosztályok telepítése Lengyelországba) tehát ha direkt nem is akadályozza őket de a szabályok UTOLSÓ BETŰIG való betartatásával kvázi indirekt módon betartanak nekik

    2. az oroszok pedig szintén nem bírják a nyugatot (főleg mikor pár éve az olaj árával jól alájuk vágtak vagy akár ami történt/történik Ukrajnával kapcsolatban de akár a ISIS elleni harcban is voltak gondok ) és azzal, hogy nem tettek eleget maradéktalanul a dokumentáció átadásával meg is lett az indok, hogy az EU szívózhasson velük.

    Az igazság, hogy túl büszkék az oroszok, várható volt, hogy nem fognak lehajtott fejjel alázatos képpel arany tálcán átnyújtani a dokumentumokat a "dölyfös" EU-nak és ez lett az eredménye.

    Egy kis csavar a végére: az oroszok ravaszak, mivel amúgy is gyártási gondokkal küzdöttek tehát még a saját országukat sem tudták ellátni és a távol- és közel-kelet vígan vásárolta tőlük a vakcinát ezért - és ez a lényeg - nem is voltak rászorulva az EU-ra vagy akár az USA-ra hiszen már az elején tudták, hogy 1. nem fognak gazsulálni 2. úgy sem tudnak eleget gyártani

    Persze MI magyarok akik "jóban vagyunk" az oroszokkal (PAKS II, Putyin személyes látogatása stb.) kaphattunk vakcinát, aminek egy részét be is adtak.

Új hozzászólás Aktív témák