Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackV

    senior tag

    Na végre már. Bréking. Megjöttek az első nyerőszámok.

    Egy kb 9ezres vizsgálat keretében megvizsgálták mennyi antitest szint alatt nő meg jelentősen az áttörések valószínűsége. A vakcinált személyeknél N fehérje elleni ellenanyagteszttel zárták ki az átesettséget.

    -Figyelem preprint!
    -Figyelem, az S-fehérje elleni ellenanyagot Roche Elecsys teszttel mérték, ezért ha BAU/ml-re váltjuk át és hasonlítjuk össze más teszttel, azt csak fenntartásokkal lehet megtenni!

    És akkor jöjjön a lényeg. Azt találták, hogy 500 U/ml alatti értékeknél az áttöréses esetek megfertőződések növekedtek. A teszt gyártója által megadott információk alapján a Roche Elecsys U/ml váltószáma BAU/ml-re 1.0. Tehát 500 BAU/ml, vagy alatti értékeknél, mindenképpen érdemes oltatni! (Ez kb. 3500 au/ml-nek felel meg az Abbott SARS-CoV-2 IgG II Quant tesztjén. Vigyázat más tesztek is au/ml-t használhatnak, de azokra nem felel meg az átváltási tényező!)

    - Az astra zeneca esetében átlagosan 96 nappal a második oltás után becsülték az 500 alá esést, míg a Pfizernél ugyanezt 257 napra tették.
    Mindneki olvassa el a tanulmányt és legyen tisztában a korlátaival és 500 felett sem golyóálló senki!

    Nálam nagyjából rendben van a study, szerintem megfelel a valóságnak, kb azt kaptam amire számítottam.

    Jó méricskélést!

    Waning of SARS-CoV-2 antibodies targeting the Spike protein in individuals post second dose of ChAdOx1 and BNT162b2 COVID-19 vaccines and risk of breakthrough infections: analysis of the Virus Watch community cohort

    szerk.: bár mondjuk van egy kis logikai bukfenc. Az astra 96 nap alatt esik ~3500 au/ml-re. Hát jó, ha az astra csúcsértéken tudott annyit. Na mindegy. Majd átolvasom még párszor, de inkább előtte már megosztottam nektek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák