Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Kékes525 #47022 üzenetére

    "Békeidőben" ez egy jó stratégia lehet, de ma már, ahogy itt éppen tárgyaltuk, éppen a szektás jelleg miatt én nem hinném, hogy ez eredményre vezetne. Ennél már jelenleg is sokkal durvább dolgokat bevállal egy hardcore konteós antivaxer, csak hogy elkerülje az oltást (tüntetések, agresszív viselkedés, orvosok bántalmazása stb.). Ebben a közegben nem várható, hogy majd belátóbbá teszi a kérdőív kitöltés az ilyen embereket, mondhatni meg se kottyan nekik ezeket az akadályokat bevenni, ha a végén ott a vészkijárat az oltás elől.

    Én továbbra is azt látom megoldásnak, hogy ha az önhibájából oltatlan megbetegszik, akkor várólistára kerüljön annak függvényében, hogy az oltottak ellátása mellett mennyi kapacitás marad. Ha emiatt meghal, így járt.
    Kicsit enyhébb megoldás, hogy a teljes kórházi költséget mindenestől rá kell terhelni (ez általában több millió forintot jelent). Tehát el lehet dönteni, hogy antivaxerkedik és akkor adott esetben az egészsége mellett repül az egzisztenciája is, vagy észhez tér. Akkor nincs kötelező oltás, de legyen minimum ez.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák