Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackV

    senior tag

    válasz Ringman #54491 üzenetére

    Kiemelném a Lancet cikkből:

    Overall, our results suggest that NAbTs against omicron after a third vaccine dose of BNT162b2 are on a similar order to NAbTs against delta after a second dose of BNT162b2. Whereas changes in intrinsic viral characteristics such as tissue tropism or transmissibility might alter the precise level of NAbs that correlates with protection from illness, NAbTs measured in the laboratory remain the strongest correlate of protection against symptomatic and severe illness across multiple variants.3, 10 Indeed, the NAbTs we observe are broadly consistent with preliminary epidemiological data of vaccine efficacy against symptomatic disease.11

    - Ez azt jelenti, hogy 3 oltás után hasonló az in vitro semlegesítés omikron ellen, mint volt 2 oltás után delta ellen. De! Mint céloz rá, az in vivo antitestes védelmi küszöb eltérhet a vírus fertőzési tulajdonságai miatt. Tehát lehetséges az, amit korábban is mondtam, hogy még akár kevesebb antitest szint is elég lesz omikron ellen, mint delta ellen! :DDD De ez csak 3 oltás esetében lehet remélni. (Micsoda fordulat lenne ez a másfél hónappal ezelőtti világvége hangulathoz képest.)

    - Másrészt azt is jelenti, hogy a korai UK adatokkal összevetve, továbbra is korrelál az antitest szint a megbetegedésekkel.

Új hozzászólás Aktív témák