Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz kolopele #62678 üzenetére

    Egyedi esetekből (még ha a tiéd is :) ) nem lehet általánosítani. Én is kaptam két modernát, nem lett tőle semmi bajom. (Ez sem jelent semmit.) Ettől függetlenül pár napja(?) linkeltem egy cikket, amiben felvetik, hogy oltástól is lehet long covidot kapni. (Nem írtam bele az ismertetőjébe, mert utána akartam menni, hogy nem értem-e félre. De még nem mentem utána.) Amúgy ha volt fertőzésed is, hogyan tudod szétszálazni, hogy melyik tünet van az oltástól és melyik a fertőzéstől?

    Ezt a nyári eltűnést meg nem értem, hogy miért jön mindig elő:
    1. USÁ-ban 2020. júl. 15-én, és 2021. augusztus 31-én is volt esetszám csúcs, és most is egy emelkedő esetszám trend van, becslések szerint jelenleg napi 800 ezer is akár (legalábbis 2022. május 26-ig, utána még nem tudjuk, az is lehet, hogy most tetőzik.) Dél-Afrikában hat havonta vannak csúcsok: egy télen, egy nyáron.
    2. Most linkeltem, hogy szakértők szerint ilyen "eltűnések" a jövőben nem igazán lesznek: hullámvölgyek igen, de a hullámok alján is (relatíve) sok lesz a fertőzés. Az esetszámok alacsony volta manapság puszta érzékcsalódás: a tesztelést mindenhol visszafogták (ahol korábban volt), ezért nagyságrenddel kisebb számok jönnek ki. Erről is linkeltem cikket a napokban, kettőt is.

    (A hullámzás meg bizonyos értelemben természetes: van a klasszikus ragadozó-préda (pl. nyúl/róka) populációméret változás szimuláció (vagy matematikai levezetés), szerintem a covid-ra is áll (ahol az alacsony immun-szintesek a préda, a vírusok meg a ragadozó.))

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák