Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz koncsik #65230 üzenetére

    Nem. A változás abban áll, hogy ahhoz, hogy felvedd az új típusú (BA.1-et is tartalmazó) emlékeztető oltást, elegendő az alap oltássor megléte. Ez Janssen-nél 1 oltás, minden másnál kettő. A szöveg korábbi változatra arra utalt, hogy kell még egy korább emlékeztető (booster) oltásnak is lennie, azaz 3 (illetve janssen kezdő adag esetén 2) korábbi oltás kell.

    A betegségen átesés nem számít (nálunk biztosan, de máshol sem hiszem). Egyfelől bizonytalan, hogy ki esett át (adminisztrációs hiányosságok, hamis negatív és hamis pozitív tesztek), másfelől az átesés nagyon eltérő immunitást indukál (legalábbis változóbbat, mint az oltás).

    Próbáltam keresni aktuális rendeletet, de csak a tavaszit találtam meg. Mindenesetre egy cikkből az jött le, hogy 12 év alatt csak két oltás engedélyezett, 18-ig három, és a felett négy. Ehhez képest mondtak olyat is, hogy az újfajta oltást a 4 oltásosok is megkaphatják (ami vagy igaz, vagy nem, és kérdés, hogy mikor). Az újfajta oltást eleve csak 12 éven felüliek kaphatják (a modernát 18 év felettiek, de olyan nálunk úgysem lesz(?)).

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák