Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Sped #66607 üzenetére

    "Örülök hogy átjött a lényeg."
    Igyekszem. :B

    "márpedig a kínaiaknak jelenleg jobban kell attól félniük, hogy étlen szomjan bezárják őket vhova, mint hogy meghalnak a vírustól"
    Hát, még az is lehet, hiszen most nagyon kevesen halnak meg a vírus miatt. Persze, ha hirtelen feloldanák az összes korlátozást, akkor nagyon gyorsan meghalna minimum fél- maximum néhány millió ember, utána pedig beállna a halálozás egy nagyjából állandó szintre (ha UK-ból indulunk ki, ott most napi száz covid halott van, Kínában lenne napi pár ezer). És persze nyilván lennének kisebb zavargások is. (Mert a nagymama a kórház előtt téren halna meg, mert még a kórház folyosóján sem lenne hely.)

    "Eközben a világ többi része megtanult együtt élni a betegséggel"
    Ez viszont tévedés, már elnézést. Valójában a világ megpróbálja teljesen figyelmen kívül hagyni a betegséget, és megpróbál visszatérni a három évvel ezelőtti rutinhoz. (Már aki tud, mert nehéz vasárnap a nagyinál ebédelni, ha belehalt a covid-ba. És a reptéri középvezető sem tud a légkondis irodában ücsörögni, ha a coviddal othon fetrengő rakodómunkás helyett kell kirámolnia a repülőből a csomagokat.)

    "igen van amikor több a fertőzés több a halott valamikor meg kevesebb"
    Ez igaz, csak az az apró gond, hogy jelenleg a "kevesebb" is elég sok. Szóval ha felszállsz egy közepesen tömött villamosra, akkor biztos lesz körülötted néhány pozitív. Amit azért túl lehet élni. (Az már neccesebb, hogy ha bármi miatt kórházba kerülsz, kilencven százalékban el fogod ott kapni a covidot. (Ez most hasraütésszerű, és kizárólag a környezetem megfigyelésén alapul, nem statisztika.))

    "de a covid is egy lett a sok vírusból."
    De még a napokban is az hangzott el róla, hogy ha választhatsz, hogy az infulenzát, az RSV-t vagy a covidot kapd el, akkor ne a covidot válaszd, akkor se, ha azt hiszed, hogy legutóbb sem lett tőle semmi bajod.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák