Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    Miért beszél már megint mindenki arról, hogy laborból szökött-e a koronavírus?

    Ez egy közepesen hosszú, összefoglaló cikk, rengeteg linkkel. Kiemelek belőle két részletet, hozzátéve, hogy ennél sokkal több mindenről van benne szó, ez csak kedvcsináló.

    "Valójában pontosabb lenne nem is természetes vagy laboreredetről beszélni, hanem arról, hogy
    1. a természetes úton létrejött vírus magától jutott-e el az emberekig;
    2. a természetes úton létrejött vírus a laborból kiszabadulva jutott-e el az emberekig;
    3. a vírust mesterségesen hozták-e létre, vagy legalábbis módosították-e, mielőtt a laborból véletlenül kiszabadulva eljutott az emberekig; illetve
    4. a vírust mesterségesen hozták-e létre, vagy legalábbis módosították-e, mielőtt a laborból szándékosan kieresztve eljutott az emberekig.
    A 4. lehetőség mára komolytalannak tekinthető, a 3.-at is erős bizonyítékok cáfolják. Amikor „természetes eredetről” beszélünk, akkor valójában az 1. lehetőségre utalunk, azaz hogy a természetben létrejött vírus az emberekre is önerőből került át; a „laborból szökött vírus” alatt pedig a 2. lehetőséget szokás emlegetni, azaz hogy maga a vírus természetes, csak az elterjedése és így a járvány kitörése nem történt volna meg (véletlen) emberi közreműködés nélkül."

    "Összességében a tudomány jelenlegi állása szerint a természetes eredet továbbra is a sokkal egyszerűbb, sokkal kézenfekvőbb magyarázat. Ahhoz, hogy a laboreredet működjön, önmagában is valószínűtlen események egész láncolatának kellett volna együttesen fennállnia, és (kínai) kutatók egész sorának kellett volna végighazudnia az elmúlt három évet, de igazából már a járványt megelőző éveket is. Eközben olyan technikai képességek birtokában kellett volna lenniük, amelyekre a számos, általuk közzétett tanulmány nem utal."

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák