Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Ringman #68586 üzenetére

    Hát, jó. (Persze mondhatnám, hogy a pénzcsapok azért száradtak ki, mert elfogytak a fertőzöttek, de nem szeretném hasogatni a szőrszálat. :B )

    China’s rolling COVID waves could hit every six months — infecting millions
    (Kinában most éppen az XBB.1.5 okoz újabb járványhullámot. Brit Kínai tudósok szerint a decemberi BA.5/BF.7 járvány során elszenvedett fertőzés kb. 4 hónapig véd az XBB ellen. Mivel a védettségben vannak egyéni eltérések, ezért arra számítanak, hogy a mostani hullám hosszabban fog elnyúlni, és mintegy 400 millió embert fog megfertőzni. A nagyobb városokban új oltási kampányok indultak, ehhez egy négykomponensű (Alfa, Béta, Delta, Omicron BA.1) új oltóanyagot használnak, ami négy hónapra 82%-os védelmet ad a covid ellen, beleértve az XBB variánsokat (klinikai tesztekről hivatalos publikációk még nincsenek). Emellett pár napja bejelentettek egy háromkomponensű oltást is (XBB, BA.5, Delta). Ugyanakkor ezek az új oltások csak a súlyosabb betegség kialakulása ellen védenek, a fertőzéstől (hosszú távon) nem, így továbbra sem zárják ki, hogy az újabb és újabb fertőzés miatt hosszú távú egészségi problémák következzenek be.)

    Második vakcináról hír:
    China Approves the World's First Vaccine against XBB Descendent Lineages of SARS-CoV-2 for Emergency Use
    (XBB.1.5, XBB1.16, XBB1.9.1, XBB.2.3, BA.5, BF.7, BQ.1, BA.2.75. ellen is jó, beadás után 14 nappal állítólag 93%-os védelmet ad (csak azt nem írják, hogy a fertőzés ellen, vagy csak a súlyos kimeneteltől véd.))

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák