Új hozzászólás Aktív témák

  • #19482368

    törölt tag

    válasz Kövi #1577 üzenetére

    Szerintem félre érted, amit írok.
    Persze, le lehet tiltani, sok mindent, de minden tiltásra van olyan megoldás, amivel meg lehet kerülni.
    Önmagában a tiltás sok esetben nem elegendő, megfelelő megoldás. Így különböző + beállítások, és további tiltások kellenek ahhoz, hogy amit valóban tiltani akarunk, az valóban tiltva is legyen. És pont az egyik ilyen kategória az url tiltás.
    Egyébként én ki próbáltam edge a webproxy keresztüli tiltást, nálam is működött, de az önmagban semmi, illetve gyakorlatilag csak önámítás.
    DPI szinten, csak azokat tudod tiltani amit bele rakott az ubnt. Így egyéni url tiltásra esélyed nincs.
    Fentebb írták a edge router 0.0.0.0 dns tiltást, ez 1-2 oldal esetében még csak csak, de ha több oldalról van szó akkor .....
    Fentebb írtam, az open DNS mint külső szolgáltató által biztosított dns alapú tíltás lehetőséget. De ahhoz hogy hatékony legyen, szükséges minden hálózatra csatlakozott eszközt rá kényszeríteni hogy csak azon a dns címen menjen a forgalom. Ez a megoldás ugyan már globális megoldásnak minősül. Viszont az internet szokásaid egy külső, cégen keresztül történik. Tehát, ha ott kaki van a palacsintába, akkor...
    Vannak különböző vírus keresők által biztosított url szűrési lehetőségek, viszont az lokális megoldás. Azaz minden eszközön külön be kell állítanod. Hacsak nem központilag felügyeled a vírus keresőt. Viszont annak licenc költsége, nem lakossági pénztárcára szabták.
    És mindezt egy vpn csatlakozással mind kidobod a kukába. Főleg ha a vpn kapcsolat a 443 porton megy, mert ebben az esetben gyakorlatilag adtál a ...... És ha ezt egy támadó használja ki akkor szintén.
    És ez a probléma, több megoldás áll rendelkezésre ahhoz mit hogyan tudsz megkerülni, mint hatékonyan védekezni.

Új hozzászólás Aktív témák