Új hozzászólás Aktív témák

  • #19482368

    törölt tag

    válasz Mr Bond 007 #1749 üzenetére

    Nézőpont kérdése.
    Az a helyzet sok minden megváltozott az elmúlt időben, években. És én pont az ellenkezőjét látom, igenis van igény rá, és nagyon is megéri. Még lakossági szinten is. Mondok egy példát.

    A lakosság megveszi a méregdrága okos TV-t, megveszi a legújabb több százezer forintos telefont, nast, stb... És mit csinál? Vesz egy 30-60.000 Ft All-IN-ONE internet megosztó eszközt. Mert nem fér bele, egy 130-140.000Ft normálisan kiépített alap hálózat. Ami pont hogy a méregdrága eszközeinek a védelmét biztosítaná.
    És ebből a szempontból hibás a gondolkodás. Ma már minden az világhálón van, a fiatalok, idősek egyre inkább azon élik világukat, ( Sajnos ) de nem tudsz mit csinálni, ezért kénytelen vagy mindent megtenni annak érdekében hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen a családod. Ehhez nélkülözhetetlen egy valamire való normális hálózat kiépítés. Ha jelen esetben arra késztetjük a felhasználókat, hogy olcsójánoskodjanak, adtunk a szarnak egy pofont. Csalódás, elégedetlenség. Sokkal inkább azt a vonalat kell erősíteni, saját érdekükben hogy igenis amennyiben belefér, akkor tessenek erre is áldozni, Mert rengeteg kellemetlenségtől meg tud kímélni. Személyes tapasztalat, amióta azon fáradozok hogy normálisan ki legyen építve minden, rengeteg kellemetlenségtől megkímélem magam. Persze a cél orientált támadásokkal nem tudsz nagyon mit kezdeni, de csökkenteni tudod a visszaélések lehetőségét. És erről szól ez a történet. Hogy hogyan tudod hatékonyan, mindenféle IT végzettség nélkül, lakossági szinten egy olyan hálózatot építeni, ami még neki is átlátható, könnyű kezelő felület, és centralizált. És ezt tökéletesen hozz a Unifi. Az Edge is hozni fogja, amikor rendesen meg lesz az UNMS, Sőt már alapban hozza, csak mivel látszólag kevésbé átlátható, nem rögzít adatokat. Szóval, nagyon is hogy van rá igény, és egyáltalán nem tartom túlzásnak. Főleg napjainkban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák