Új hozzászólás Aktív témák

  • gum1kacsa

    friss újonc

    Sziasztok!
    Szeretném a segítségeteket kérni. IT ban dolgozom de a hálózati ismereteim hiányosak, most igyekszem pótolni ezt a tudást az itthoni hálózat fejlesztésével.

    Adott egy közepes panel lakás és egy 1000 digits net. Egy tp-link switch és egy UniFi AP LR. A hálózati eszközöknek sajnos fix helye van, a lakás egyik sarka, és nagyon átkábelezni sem tudom, hacsak nem vezetem több méteren keresztül a fő elektromos vezetékek mellett ami tudtommal nem jó. Alapvetően jól működik a net, de vannak hiányosságok, pl tudom, hogy nem ártana egy cloud key, mert jelenleg a laptopomon fut, és az azért nem megy állandóan, illetve a lakás másik sarkában sajnos nem olyan erős a net, sokszor lekapcsolodik a teló, stb. De hát a panel vasbeton az már csak ilyen...

    Elősször a lefedettségen szeretnék javítani, ha jól értelmezem akkor egy második AP val egy Mesh-t ki tudok építeni, de gondolom ehhez már szükségem van a cloud key re, vagy ez még menne úgy is, hogy nem fut állandóan a management software? Hasonló kérdésem van az USG vel kapcsolatban. A legtöbb helyen azt olvastam, hogy igazából nem kell, de jó ha van mert sok extrát ad.

    Szóval szummázva, mesh hez kell az USG és a cloud key vagy csak opcionális?

Új hozzászólás Aktív témák