Új hozzászólás Aktív témák

  • ztsoft

    őstag

    válasz 4Grider #46196 üzenetére

    Igaz, ezt a részét nem ismertem.
    De, miért könnyítjük meg ilyen emberek dolgát, ugyan is, így már sejtheti, hogy egy személyhez tartozik az IP cím, nem kell véletlen szerű címekkel próbálkozni. Az a baj, hogy a környezetemben (tágabb értelemben véve, a lakhelyemen) lévő emberek nagy többsége nem használ semmilyen védelmet (akár Wi-Fi, akár kábeles, igaz a NAT valamilyen védelmet ad), sajnos ez saját tapasztalat.
    Egy kedves ismerősöm meg is lepődött, mikor a saját router-én meg változtattam a jelszót, úgy, hogy a közelében sem voltam. :) Maradjunk a UPC-nél, még milyen jó, hogy elég erős jelszóval (remélem, egyedi is) küldi ki a HGW-ket, de a saját router-ek nagy többsége alap beállítások mellett üzemel (ugye, kedves ismerős), azért is gondoltam, hogy kellene egy ilyen ismertető, és minden olyan fórumnál, aminek a hálózathoz valamilyen köze van, jól látható helyre kitenni. Tudom, már több ezerszer le lett írva, de úgy látszik ez kevés.
    Az is igaz, hogy nem lakom egy forgalmas településen, de már nálam is próbálkoztak Kínából, Oroszországból (IP cím alapján), egyelőre sikertelenül. :)

    Ha már rám céloztál, több támadási módszerről hallottam, de azt nem tudom, hogy hogyan kell, nem is érdekel, a védekezés része már annál jobban. ;)

    Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

Új hozzászólás Aktív témák