Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz draco31 #10219 üzenetére

    Ahogy előttem már írták ezt nem jól gondolod és lényeges lenne, hogy ne a 1,5-ös vagy 2,5-ös dugalj vezetéken agyaljunk. Nagyobb gondot látok a kismegszakítók számában.

    "Így akkor valószínű azt csináltatom, hogy a hátsó részleg ( fürdő, spájz-konyha) kap egy külön kismeget, ezt beszéltem is a villanyossal.
    Aztán marad 4 helyiség, 2-2 kap 1-1 kismeget, úgy akkor még elég a 1.5-es ha jól gondolom."

    Szerintem ez így nem jó és pl. ha eladod az házat (sosem tudni) és értő ember is nézi, akkor az fogja mondani (szerintem jogosan), hogy a villany kuka...új kell.

    Tehát minimum helységenként új áramkör kell. Ezt tudja a villanyszerelőd is. Ez nagyon a minimum és szerintem még vagyunk páran így akik így gondoljuk... Még ez sem megfelelő, de jobb, mint amit írtál.
    Inkább ezt gondold át kérlek.

    A villanyszerelőd a legkisebb munkával a meglévő csövekbe a legkevesebb vezetéket akarja behúzni. Aztán felmarkolni a feketepénzt, hátat fordít és sosem járt nálad. Érthető az ő elképzelése... már az is fura, hogy azt mondja, hogy a vezetéket is Te vedd meg... miközben egy átlag szerelő is jobb áron tud venni, mint Te. Kivéve, ha nem igazi szerelő, mert mégsem vásárol saját nevére boltban villanyász cuccokat.... és így nincs kedvezménye és bejáratott boltja(i).
    Te ez már a Ti dolgotok. Nem akarok bekavarni... Nem egyszerű találni szakembert sem.

    szerk: a rajzot most látom.
    A szürkével elválasztott hozzáépítéshez mehet külön kábel... mondjuk egy 4-es vezetékkel és a konyhában vagy valahol azt tovább kellene bontani
    1 fürdő
    2 konyha
    1 WC-Kamra
    1 másik helység (nem 'tom miaz).
    Tehát 6 áramkörre.

    Egy min 100 nm-es lakóingatlan nem mehet 1-2 körről.... :U
    Az a villanyszerelő aki ezt 2024-ben megcsinálja, kvázi javasolja... hát... nem tom.... :U
    Biztos nála is így van... Hja mégsem :)

    Ez egy szakmai fórum... és szerintem senki nem fog 70-es évekbeli szokás alapján ilyen újrahúzást javasolni.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák