Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Audience #11282 üzenetére

    Köszi a tippet, még csak most ismerkedünk cég szinten a shelly-vel, mert eddig az egyetlen okos otthonos kollégát bevonzották a Chameleon rendszerbe, ami 3x40A-es családi házhoz teljesen korrekt megoldás a saját zárt ökoszisztémáján belül, legtöbb mindenre van megoldása.

    Viszont most egy építkezésen csak 3x63A áll rendelkezésre, így mérni kell hogy ne fussunk ki a 3x75-ből és ha már legalább 10 perce minimum 3x75 állapot van, akkor elkezdünk meghatározott sorrendben lekapcsolni nem kritikus fogyasztókat, hogy a CNC-k biztosan kapjanak áramot.
    Ezen meló szempontjából nem lényeg a másodpercenkénti energia audit kimutatás, mert a shelly pro-n belül a kapcsolást azt megtudtuk oldani.
    Csak nekem kellene a kimutatás, meg a jövőben egyéb melókhoz, ahol csak gyorsan mondani kell valamit, de nem akarjuk a Metrel energiamérő műszert otthagyni 2 hétre.
    Ott majd jól fog jönni hogy felrakunk Shelly pro 3EM-et, akár a 400A-s változatból.
    Ahhoz hogy egy ipari telephelyen elbír-e a hálózat egy új 3x80A elektromos autótöltőt, vagy szolgáltatói áramot kell bővíteni, ahhoz már a percenkénti kimutatás is elég.

    Jelen helyszínen az 1 perces adatok arra elegendőek hogy a fenti, 3x63A-ből történő kifutást meg tudjuk akadályozni, tehát látjuk hogy melyik időszakok veszélyesek.
    Bár már volt olyan hogy kaptam értesítést mi szerint 1-1 pillanatra felugrott az egyik fázis 75A-re de visszanézve az adott fázis óránkénti fogyasztási görbét, az adott perc értéknél nem jelent meg kiugrás, szal tényleg csak 1-10 secig tarthatott, de abban igazad van hogy komolyabb helyeken ez is számíthat.

    De a fenti hosszabb távú terv miatt tervben van egy Home Assistant kiépítése, csak ugye az a gond, hogy ahhoz kell a hálózatra egy fix központi agy, amit most nem volt időnk rendesen leprogramozni.

    Te hogyan oldottad meg?
    Megvetted a "bolti" green, vagy yellow boxot?

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák