Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz BB9000 #2881 üzenetére

    Amíg van rossz villanyszerelő (ez akármit is jelenthet, szakmai, anyaghasználatbeli akármi...), addig a megrendelő nyilván megtudja találni őket.

    Szerintem nem a megrendelő hibája,
    - ha Magyarországon a villanyszerelésnek a gázszereléshez képest jóval alacsonyabb a hatósági kontrollja. Gyakorlatilag nulla. Így mindenki azt csinál amit akar. A tulaj a youtube-on szerzett bizonyítványával szerel és közben az országot járják a papírral bár rendelkező, de mindenféle kontroll nélkül dolgozó szakik'. Teljesen mindegy, hogy ezek milyen elvek és megrendelői nyomás' mentén szerelnek be vagy gyengeminőségű anyagot, vagy végeznek szabványnak nem megfelelő vagy más módon elvi hibás munkát. Azért csinálják mert megtehetik.

    Az előbbi szakasz nyilván kitermeli azt a kivitelezői réteget akire utaltál.

    Kedvenc mondatom továbbra is egy tipikus tulajnak: Gázt is szerelsz? Akkor villanyt miért? :D

    A válasz általában: "mert azt meg tudom csinálni"....
    Én viszont úgy mondanám, hogy: "mert nem kell félned, hogy valaki emiatt megbüntet" hja és úgy általában a szakinak sem félnie.

    Tudom, hogy mindjárt írják, hogy ezt-meg azt meg lehet csinálni minimális ismerettel... vezetékezni, meg szerelvényt cserélni meg ez... meg az... Ezzel is egyetértek... De amikor van kiskapu, akkor ott áramlik már be a simli is.

    A gáznál nincs kiskapu... ezért kevés ember vezetékez, szerelget feketén és még a szakiknak is be kell tartani bizonyos szakmai minimumot, mert őket is ellenőrzik. Meg terveztetni kell, meg engedélyeztetni.
    Nekem mindig ez jut eszembe amikor vicces' dolgokat látok.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák