Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz szabifotos #5696 üzenetére

    Korábban erre utaltam ezzel a szösszenetemmel:
    "Amúgy meg lehet alkudni a lakás vásárlásakor is, hisz ez pl egy jól tervezhető költség, a lakás teljes villamos állapotától függően, hogy pl kell-e teljes felújítás."

    90% hogy ha csak 16A van a lakásban, akkor legalább egy részén fel kell újítani az elektromos hálózatot, de valószínűbb hogy az egészet. Nem tudom mekkora méretű lakás, még nyár elején írta ide valaki hogy 55 nm lakásra kért árajánlatokat.
    Falon kívüli csatornás szerelés, dugaljak, kapcsolók és lámpatestek nélkül
    olcsóbb, nem nagymenő, az is lehet hogy stiklik miatt korábban börtönviselt vállalkozó, nem biztos hogy szép eredménnyel és kitudja milyen szintű szeparálással: 450 anyaggal, elosztóval.
    drágább vállalkozó 850+ anyagdíj
    Ha ragaszkodnak a "láthatalan" vezetékezéshez, azt az olcsóbbik nem is tudta volna csinálni, a drágább vállalkozótól már 1,1M+anyag díj mondott a forumtársnak asszem. Persze ott kezdődik hogy panelban vízszintes szakaszokon szinte tilos vésni.

    Ha csak a konyhai áramköröket kéri, tehát főzőlap, sütő, konyhai dugaljak és világítás, a bejáratnál lévő elosztótól legtávolabbi konyhai helyiséghez kell kiépíteni az új vezetékezést, az elosztó csere után, arra a drágábbik önmagában mondott neki 450-et falon kívüli szerelésre.

    #5697 rasotamas
    Bp-n társasházakban rááltak arra hogy egységesen ellenőrzik minden lakásban a kéményeket, tehát hiába falaztad be akkor is meg kell mutatni, mert elegük lett abból hogy "jajj aranyoskám 10 éve nem használom, nem kell bejönni...bemennek és ott virít a konvektor belekötve, majd megy a magyarázkodás és kiderül hogy már régóta visszajön a füst, csak nem akarja megcsináltatni a béleltetést"
    Na az ilyenek miatt ellenőriznek mindent, sok belvárosi lakásnál pl anno úgy épült ki hogy nagyszobában volt egy kályha saját kéménnyel, csak aztán lett parapetes konvektor a függőfolyosó irányára és be lett falazva a régi.
    Nagyon elgondolkotam hogy hangulatos lenne a nappaliba egy kandallót beüzemelni. :D

    Ha be van jelentve cég az adott lakásbaba, akkor kiszámláztak nekem 2500 hufot, hiába indította el a kijelentést az előző tulaj, 2 hónapon belül voltunk az adásvétellel.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák