Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz yazoo1 #8372 üzenetére

    Amihez plombát kell bontani, oda ASZR szerelő, egyes területeken szolgáltatói engedély köteles.
    Amihez nem kell plombát bontani, mert a mérő utáni első dobozból történik, azt már mezei villanyszerelő is elvégezheti ha erre indult a kérdésed.
    Fentebb más volt a kérdés.

    Tehát ha például van a telek határon egy földbeásott nagy műanyag szekrény, ami kívülről NINCS plombálva, az ajtó plombabontás nélkül nyitható csak simán kulcsal vagy kilincsel, alatt pedig van 2 db kisebb doboz alul, 1 db középen, meg 1 db fent amiben a mérőóra van, akkor a jobb alsót általában nem szokták plombálni.
    Így amelyiken nincs plomba és ott a mért vezeték, akár sorkapocsban megfogva, azzal már dolgozhat mezei villanyász, onnan már saját hatáskör a kábelcsere és a normál létesítési előírások betáratása. :)
    Általában 4 lukú sorkapcsok szoktak lenni vezetőnként, így simán behúzható új kábel a régi mellé, de földben földkábel kell és jobb ha végül a családi házba 1 kábelként fut bele a táp.

    Tehát elméletileg a plombált mérőóra doboz utáni szakaszon, valahol kell lennie 1 doboznak, ameddig el kellett hogy hozzák a mérőórától a mért vezetéket.
    De ha a mérőórába nincs bekötve, ha a mérőórával plombált részen csak 1 db kismegszakító van, akkor mindenképp kell a plombabontás.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák