Új hozzászólás Aktív témák

  • stvnppp

    senior tag

    Az előbb írta valaki, hogy a megelőzés módja a védőoltás. Hát szerintem nem ez elsősorban. A megfelelő higiénia a legfontosabb. A tipikus kézmosás mosdóhasználat után (egy csomó embert látni, aki elmulasztja), nyilván étkezések előtt, meg mikor 'tömegközlekedsz', meg sok emberrel kerülsz kapcsolatba közvetetten/közvetve, akkor azután is érdemes megmosni a kezedet, nem pedig a szádban túrkálni... Ez lenne az alapvető.

    Egyébként meg ott van a madárinfluenza, ott sem annyi haláleset nálunk, a fejlettlenebb országokban előfordult, de ott sokkal rosszabbak a körülmények.
    Lehet megelőzni spéci maszkkal meg kesztyűvel, de szerintem ez már kicsit túlzás. (Mostanában szinte naponta látok pár embert 'beöltözve' a metrón.)
    Egyébként a háziorvosommal beszéltem, mi a véleménye, azt mondta, hogy ő senkinek sem fogja ajánlani, hogy oltassa be magát, mert nincs meg a kellő felvilágosítás, ő sem tudja, mi lehet benne.

    Ezeket úgy írom, hogy olyan helyre járok suliba, ami gócpont, már az augusztusi gólyatáborunkban találtak olyat, aki meg volt fertőződve vele. Azóta sem történt még halálozás. (kopp-kopp-kop :)) )
    A kismamák, meg az idősek persze más esetek, de hát ők jobban ki vannak téve a veszélyeinek, nekik lehet, hogy érdemes. De pl egyik ismerősöm beoltatta magát, azután egy hétig szarul volt, előtte kutyabaja se volt (és így ráment a 20. születésnapja).
    Én egyébként eddig sosem oltattam be magam semmilyen influenza ellen, és most sem fogom.

    Egyébként meg minket ír le a jelenlegi helyzet, hogy már egy védőoltásból ilyen szintű (politikai) kérdés/vita lett... :(((

Új hozzászólás Aktív témák