Új hozzászólás Aktív témák

  • Geth

    addikt

    válasz Fire/SOUL/CD #16080 üzenetére

    Néhány gondolat ami felmerült:
    Azt írtad, hogy "BitLocker sucks", de nem derült ki, hogy lehet az adatot kinyerni róla titkosítatlan formában, ez eléggé érdekesen hangzik, erre tudnál esetleg forrást adni?
    ATAPI/NVME Password a kircsi (üzleti laptopról van szó, tegyük fel támogatja és nem kell távolról indítani), de ha nincs mellette teljes lemez titkosítás (FDE), azaz data-at-rest titkosítatlan, akkor ilyen opciók maradtak:
    - Keresgéléssel meglepően sok meghajtóhoz lehet mesterkulcsot találni/generálni.
    - Brute force töréssel is lehet próbálkozni, valószínűsíthető, hogy nem egy kellően hosszú és komplex jelszót fog a felhasználó minden egyes bootnál bepötyögni (egyébként részvétem).
    - Read/write tiltva van, de a firmware update nem. Kraftolható olyan firmware, ami ignorálja a jelszót. Adott esetben ez még mindig olcsóbb, mint kvantumszámítógépet igénybe venni az FDE megtöréséhez.
    - Hardcore eset (ám még mindig olcsóbb, mint a kvantumszámítógépes szcenárió): közvetlenül megfigyelni a tányérokat. Mivel itt a létező összes egyéb komponens ki van hagyva, FDE híján a titkosítatlan adatok kinyerhetők.

    Szerintem nem feltétlenül lehet minden esetre azt mondani, hogy BitLocker sucks, ATAPI/NVMe password kircsi, mert ezek a technikák sok esetben kiegészíthetik egymást.

Új hozzászólás Aktív témák