Új hozzászólás Aktív témák

  • elder troll

    senior tag

    válasz Geth #16252 üzenetére

    Nyilván sehogy, erre nem vagyok hatással.
    Amúgy 5 percnyi frissítésnyomkodásban és a legfelső kapcsoló nyomkodásában merült ki a speciális beállításokon kívül :D
    Aztán friss telepítőn elindítottam a setup.exe-t, majd jött a hibaüzenet a processzorra.
    Ezután csináltam egy clean install-t, mert az is felmerült, hogy az új verzióban esetleg belenyúltak ebbe a témakörbe, azaz jobban tiltják a nem kompatibilis processzorokat. De elég volt a szokásos két uefi beállítás.
    Hsz írás közben megnéztem a 6.gen medion notin az itt említett engedélyező csomagot, és akkor sem ajánlotta fel.

    #16255 King Unique
    erősen fogyóban van a lelkesedésem, szerintem már nem fogok turkálni gpedit.msc-ben.
    a másik válaszban nem 11to11 leírások és linkek vannak, értettem az in-place témakört, csak nekem nem ajánlotta meg. Eleinte azon agyaltam, hogy most bekonfigolnám az összes melós gépet úgy, hogy döccenésmentes legyen 10-11 váltás "in-place" verzióval. Van olyan rendszer (extrém példa), ami egy velociraptor-ssd-sdd és athlon2 - 2.gen intel - 6.gen intel váltáson van túl a win7-10-en kívül, és még ahci sincs engedélyezve, mert athlon2-n telepítettem ~8 évvel ezelőtt. Elhiszem, hogy utólag is meg lehet oldani, de már így is szép karriert futott be. De inkább elengedem a volt melóhely gépeit, vagyis az eddigi infókat átadom az illetékesnek, és eldönti, hogy van-e értelme 2 év miatt lecserélni a maradék 3 régebbi gépet. Most már inkább a rokonoknak és ismerősöknek összerakott AM4 2200G és 2400G-s gépek miatt lehet érdekes, és ott szerintem lapon múlik a dolog. Bár egyre jobban az kezdett kialakulni az agyam helyén, hogy nincs jelentősége annak, hogy engedélyezni tudom azt a két beállítást vagy kilövöm rufus-szal.
    teszt gyanánt más lehetőségem nem nagyon volt, az egyetlen hivatalosan is kompatibilis gépen is látni akartam. De végül nem sértődtem meg, amiért nem tette :DDD

    #16261 Sgt. Chris
    Ahogy írtam ebben a hsz-ben feljebb szerintem ez lapfüggő lesz, de amúgy olyan nagy jelentősége nincs szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák