Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    válasz vlevi #9307 üzenetére

    Igen, én is így gondolom hogy nem illene neki. Maga a processzor idle módban eszik 6-7W-ot, terhelésen meg 65-70-et. És akkor megy az összes mag turbón.
    Ehhez arányosan a 1050ti sima 2D-s desktop módban nem értem miért zabál 36W-ot mert totál aránytalan szerintem is.
    Még nem néztem meg jobban mi eszik ennyit, és miért, de nem hiszem hogy futna valami a háttérben ami terheli, bányász cucc biztos nem, meg az ugye fullon pörgetné, és akkor menne a venti is meg minden. Amikor néztem az értékeket, akkor éppen semmi se futott a háttérben, csak az alap Win 11 szolgáltatások, meg pár háttér alkalmazás, aminek elvileg nem sok köze van a grafikai teljesítményhez (pl. ESET IS).
    Érdekes, hogyha megterhelem valamivel fullra a GPU-t, akkor se meg 75-80W fölé, szóval ilyen kontextusban furcsa, hogy a sima 2D-s desktoppal meg 50%-on kajál. Ráadásul még a ventilátorok se pörögtek, mert a hőfokok miatt be se kapcsoltak.
    Elképzelhető, hogy a HWiNFO64 mért valamit félre? Van valami jobb, megbízhatóbb diagnosztikai cucc, ami esetleg pontosabb adatokat szolgáltat az energia felhasználás tekintetében?

    Azt viszont továbbra se értem, hogy a Win 11-ben miért van a grafikai beállításokban opció, hogy lehet választani a GPU-k között, ha úgyse tudja használni a dedikált GPU-t és az IGP intelligensen váltogatva, aszerint, hogy éppen milyen alkalmazás fut. Legalábbis desktop PC-ken, mert gondolom laptopokon működik ez a lehetőség. Sima asztali PC-ken meg igazából inaktívnak kellene lennie ennek a funkciónak, mert látszólag semmi értelme.

    [ Szerkesztve ]

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák