Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz markknight #9529 üzenetére

    Használt szoftverek jogalapja az EU-ban

    Megjegyzés: A törvény megalkotói túltolták, ugyanis a mennyiségi (volume) licences termékekre is alkalmazzák ezen törvényeket, viszont ezt elxarták, ui. míg nem volume estetén az EULA szabályozta a dolgot, addig volume esetén meg az MS belső üzletszabályzata, ami kimondja, hogy volume terméket magányszemély nem vásárolhat, csak cég és a volume terméket egyben lehet csak továbbértékesíteni, nem feldarabolható.
    Természetesen a használt szoftverekkel kereskedők ezt telibekakilják (vannak olyan férgek, akik egy pl. 100 gépes licencet 5-10x adják el) ezért az MS, amikor túl sok aktiválást tapasztal, akkor letiltja az összes kulcsot (férgek jól jártak, de a több száz ember meg kidobta a pénzt)...

    Esetedben retail kulcsról van szó, ha valamiért gond lenne vele, vagy nem retail-t kapsz, akkor meg kell keresni(telefon/email) az adott webáruházt, általában kicserélik a kulcsot működő/megfelelő verziójú kulcsra.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák