Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Adott jelenleg a következő hálózat:
    T-home modem/routerje (pontos modell nem lényeges most, lásd lentebb) - ebbe jön a net, illetve routerként is üzemel, közvetlenül 2 asztali gép van rajta
    TP-Link WR1043 router - ez gyakorlatilag AP-ként működik, a T-s modemre kötve. Oka, hogy a T-s eszköz wifije túl kevés volt a lakáshoz, ez pedig kéznél volt.

    Probléma:
    TP-Link wifije is kevés ahhoz, hogy mindenhol legyen net. Van hogy épphogy van jel a használt eszközökön, de van hogy egyáltalán nem látják.

    Cél: egész lakásban legyen net stabilan :)

    Kérdések:
    1. Tudok valamit alkotni a TP-Linkkel (pénz befektetése nélkül), hogy erősebb legyen a jel? Csak mobil eszközökre kéne, szóval ha stabilan egy 5mB-ot tudnánk hozni, már az is teljesen jó lenne. Csatorna állítgatást próbáltam, nem hozott eredményt.
    2. Ha pénzt fektetek be, akkor mi a jobb alternatíva? TP-Linkre vegyek erősebb antennát, vagy pedig repeatert? Alapvetően költséghatékonyság fontosabb, mint a teljesítmény, mivel a problémás helyeken csak mobil eszközök lennének, szóval nincs szükség 10ms-es pingre meg 100mbit/s-es netkapcsolatra.
    Ez alapján így első ránézésre az antenna növelés tűnik a leghatékonyabbnak, ugye 3 antennát cserélve ~5000 Ft-ből kihozható a hadművelet (legalábbis ahogy néztem annyiért már 8dBi-st kapni, az felteszem elég kéne hogy legyen). Repeater viszont 8k-nál kezdődik ahogy én láttam.
    Kérdés, hogy ekkora plusz antenna elég lenne-e? Illetve szükség van egyáltalán mindhárom cseréjére? (megmondom őszintén a wifi lelkivilágában annyira nem vagyok jártas :B )

Új hozzászólás Aktív témák