Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Sziasztok!

    Némi enteriőr átalakítás miatt a PC-m elvesztette kábeles összeköttetését a routerrel, most a nappalin keresztül áthúzott kábellel oldom meg, de ez nem tartható állapot. Azon gondolkozom, hogy vegyek-e egy 15 méteres kábelt és vezessem körbe a helységen vagy inkább egy USB-s Wi-Fi adaptert dugjak be.

    A lényeg az lenne, hogy egy 120 Mbps sebességű internetet kiszolgáljon sebességben és pingben (!) ugyanúgy, mint a kábel. A Dell laptopomban lévő Intel Wi-Fi adapter erre maradéktalanul képes.

    Asztali PC-hez mit ajánlotok? Öcsém nemrég vett laptopról váltás miatt egy TP-Link TL-WN821N adaptert, de ez kritikán aluli. Ahol korábban laptoppal kimérte az ő 30/5 Mbps netét gond nélkül, jó pinggel, most ez az adapter alig hoz 1-2 Mbps sebességet és botrányos a ping. Oké van két fal amin át kell mennie a jelnek, de ez korábban nem okozott gondot (mobillal méricskélve sem).

    Vagy felejtsem el az USB-s adaptereket és inkább egy PCI-os bővítőkártyát adjak neki?

    Nem tudom mennyit szánok rá, az igényeimnek megfelelő alsó küszöböt céloznám meg.

    A router egy UPC Connect Box, így az 5 Ghz is játszik, de jobb lenne egy olyan, ami 2.4 és 5 Ghz-re is képes (ha esetleg költözök és az új helyen ideálisabb lenne a 2.4 Ghz).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák