Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz fahrii #129889 üzenetére

    2014 óta van xbox one/series konzolom, volt fat one, one s, one x, series s, series x, tehát gyakorlatilag minden, és vettem hozzá vagy 4-5 kiegészítő kontrollert is. Egyetlen darab volt, ami meghalt, annak az A gombja, és az egyik ravasz kezdett haldokolni, egyre gyakrabban volt, hogy nem működött, nem érezte, ha megnyomom. Lehet, hogy lehetett volna javítani, nem foglalkoztam vele, asszem, amikor csereakció volt, hogy ha beadok egy konzolt, akkor olcsóbban kapok újat, akkor a fat one-nal együtt leadtam (eleve annak a gyári kontrollere volt).

    A másik, amivel gondom van, a series x gyári kontrollere, ez gyakorlatilag a kezdetektől fogva csinálja a ravaszok beragadását, hol jobban, hol kevésbé. Ahogy kopik ki a ragasztó, vagy a szivacs belőle, mostanában kevésbé, de néha még mindig bosszantó. Ismert mechanikai problema, ha nagyon idegesítene, szétszedném, kivenném belőle a szivacsot, lepucolnam a ragasztót, aztán hadd kattogjon.

    Nekem a kb 10 (de inkább több) kontrollerből driftelő, vagy tényleg problemás a fentieken kívül nem volt, persze ez sem egy őrült nagy minta…

    X360-at előtte 2 évig használtam, aztán eladtam, amikor lett one, majd rá par évre vettem egyet megint használtan, amihez 3 kontroller volt, az egyik haldokolt, az ment az elektronikai hulladékba. Persze ki tudja, hogy használták őket. Nagy különbsèget amúgy nem érzek köztük, akár most kézbe véve, a régi sokkal bumszlibb, nehezebb, kevésbé áll kézre, de egsik sem recseg-ropog, vagy nyeklik-nyaklik a 10 éve használt újak közül sem.

    Kicsit az az érzesem, hogy sokaknak az idő megszépíti az emlékeket, és/vagy az évtizedes megszokás miatt jobban rááll a kezük a régire, meg ott van a beidegződés, hogy ami nehezebb, az jobb, mert ‘van benne anyag’, de én személy szrint nem érzem azt a tragikus bezuhanást a minőségben, amit sokan szeretnek hangoztatni.

    Másrészt meg az eltelt 20 évben mára sokkal többen megengedhetnek maguknak egy konzolt, mint a kétezres években, így a nagy számok törvénye alapján is több lesz a hibás darab. Nem is beszélve róla, hogy az internet is elterjedtebb, mint akkor volt, szóval könnyebben tudomást is szerzünk a hibákról. Annak a hangja meg mindig hangosabb, akinek valami gondja van, akinél minden rendben, az nem is ír ilyen helyekre. ;)

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák