Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Tasunkó #130139 üzenetére

    Nem szerettem volna ebbe a témába jobban belemenni, de azért ha tényleg ez lesz a felállás (99% a valószínűsége, hogy igen), akkor az csak egy újabb példája az un. nyugati világ kettős mércéjének. Ugye za eddigi mainline AC játékokban a főhősök az fiktív karakterek volta, szerintem minden esetben. Az is jól volt megoldva, hogy ezek a szereplők az adott történelmi helyszínbe beleillettek. Vagyis egy középkori Firenzében/Rómában játszódó részben egy itáliai szereplőt alakítottunk, az AC III-ban lényegében egy őslakos indiánt, ahogy a Viking világban játszódó Vallhalla-ban is egy "vikinget".

    De mindegyik irányítható karakter fictive volt. Itt most, hogy ma rajongók végre megkapják Japánt, hirtelen szakítanak az eddigi hagyományokkal és egy létező személy lesz az egyik főhős, aki ráadásul nem Japán. Persze szerintem sem gond ez az egész, de ilyenkor jön elő ez a kicsit nyugatias képmutatás. Mert, ha pl. az lett volna a választás, hogy Yasuke helyett mondjuk egy valahogy odakeveredett nyugati fehér férfi lenne a főhős, akkor már régen (a leak-ek után egyből) égne az internet, hogy mennyire nem tisztelik a Japán kultúrát a nyugati cégek. És bár ilyet nem tudunk, de nagy valószínűséggel, egy Európái fehér férfi valószínűleg kisebb megrökönyödést okozott volna egy feudális Japánban mint egy Fekete-Afrikai személy (az is kilógott volna, de nem annyira).

    De meg egyszer. Nekem igazából semmi gondom sincs ezzel, csak érdekes lesz a felállás, hiszen csak az elmúlt éveket nézve rendre botrány lett abból, hogy ha egy alapvetően ázsiainak tartott karaktert egy nem ázsiai játszik el. De ezek nagy része kimerül abban, hogy mindaddig lehet nem ázsiai, amig az nem európai fehér ember. Ugye ott volt a Ghost in the Shell film változata, ahol Scarlett Johansson miatt akadtak ki, de lehetne animációs sorozattokat is felhozni mint a Simpsons-ban Apu karaktere, a BoJack Horseman-ben Diane karaktere.

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák