Új hozzászólás Aktív témák

  • reprokaiser

    csendes tag

    válasz cikasz #949 üzenetére

    Az, hogy a jardoknak mire van ideje és mire nem, az attól függ, honnan és mennyi ''támogatást'' kapnak. Gondold csak el, már az mennyire gáz, hogy egy nemzetközi szervezet pénzdíjas feljelentgetős hajtóvadászatot rendez nálunk (is), keresve a még rejtőzködő nácikat. Ehhez is kell egy infrastuktúra, valahogy keresztülverték a jogi szabályzó szerveken is, és nyilván megteremtették a lehetőségét a fizikai beavatkozásnak is.

  • cikasz

    őstag

    A HWSW-n a köcsögök gusztustalan undoritó módon felfüggesztették a login-omat, mert ezt az avatart használtam :
    [kép]
    Na ezt a TUDATLAN bagázst hallgassátok meg, ez 1 levélváltás volt mielőtt felfüggesztettek. Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
    zet kaptam emilen :
    Hello!

    Légy kedves a választott avatarod helyett valami mást válassz, mert szóltak miatta. Nem a militáns beállítottsággal van a baj, hanem a rossz emlékű SS-es jelvénnyel.

    Kösz, hello Gábor


    erre a baromságra ezt válaszoltam :

    Már ne is haragudj, de hol látsz te SS jelvényt???
    ebből látszik, hogy fingotok sincs semmiről!!!!
    Az ott 1 LOVAGKERESZT amit HŐSÖK kaptak a háborúban!!!!
    Bocs a keményebb hangvételü levélért de gondolkozz mielőtt vádolsz, és
    nyugodtan küld hozzám az értetlenkedőket, vagy nyissunk 1 topicot ahol ezt
    meg lehet beszélni....

    thx
    Cikász..

    nos?
    :Y:Y

    https://www.facebook.com/groups/775784742804666

  • reprokaiser

    csendes tag

    A helyzet, hogy jelenleg csak orosz, amerikai, angol, ausztrál, új-zélandi, lengyel, indiai stb nemzetiségű hősök létezhetnek. Még a francia, jugoszláv, és francia partizán is hős esetleg. A német, bármit csinált, nem lehet hős. Az hódító, rosszakaratú, vérszomjas állat.

    Ezért nem volt túl politikus ez az avatar meg ez a beszólás.

  • mityku

    aktív tag

    válasz cikasz #952 üzenetére

    Az ilyeneket tényleg kikell osztani rendesen! :DDD
    Ne hagyd magad cikasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
    Egyébként nagyon elvan találva ez az összeállítás (mármint a kép), a tölgyfa lombok, a tőr, a sisak, és a lovagkereszt.

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • cikasz

    őstag

    válasz reprokaiser #953 üzenetére

    Csakhogy ha mindenki birka módjára viselkedik és azt csinálja amit belesujkolnak akkor azok az emberek csak robotok :( :)

    https://www.facebook.com/groups/775784742804666

  • cikasz

    őstag

    válasz mityku #954 üzenetére

    én is ''szerelmes'' lettem a képbe amint megláttam :)

    https://www.facebook.com/groups/775784742804666

  • mityku

    aktív tag

    válasz reprokaiser #951 üzenetére

    Igen, igen a yard támogatása nagyban összefügg a tevékenységi kör nagyságával!
    :D
    Viszont azt nem értem, hogy most miért lehet megint feljelenteni (simon wiesenthal int. ügye, mint említetted), mert korábban azzal érveltek a hazaiak (adatvédelmi biztos), hogy nem adható ki semmilyen adat, mert az jogosulatlan lenne. Most meg újra kezdik, ezt a feljelentgetősdit! :(( Én nem igen hallottam/tv-ben/újságban, hogy miért módosították a döntésüket a magyar felek!

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • cikasz

    őstag

    Egy kérdésem van. A belinkelt képen EGYÉRTELMÜEN felfedezhető a horogkereszt?? igen vagy nem?

    szerk.: #952

    [Szerkesztve]

    https://www.facebook.com/groups/775784742804666

  • reprokaiser

    csendes tag

    Először is lemondott az a pasas, akire az egész ügy magyarországi intézését bízták. Nyilván a morális érzéke megálljt parancsolt az egésznek, észre tért és nem akart ebben az értelmetlen hisztériakeltésben résztvenni. Persze rövid idő alatt találtak egy mindenre kapható újabb strómant, aki azután szépen keresztül is vitte a magyar és izraeli hatóságokon, hogy az ilyenfajta adatközlés és nyomozgatás nem is sért semmiféle nemzetközi jogot, tehát nyugodtan jelentgessük csak fel a másikat.

    Eddig hét levél érkezett az ''információs központba'', és ebből egyet találtak kivizsgálásra alkalmasnak. Ha jól emlékszem, a gyanúba keveredett fószer egy katonatiszt, aki állítólag megölt egy gyereket.

  • reprokaiser

    csendes tag

    válasz cikasz #958 üzenetére

    Nincs svasztika, de elég, ha arra emlékeztet...

    Tudod, ''azt'' a bajuszt is hitler-bajusznak nevezik azóta, és totál pejoratív. Nem úgy mész a diplomád védésére, az biztos.

    És látod, a horogkeresztet egyértelműen kitiltotta az EU mindenhonnan. A vörös csillagot nem akarják, az már nem volt olyan húsba vágó (nekik). Meg kéne kérdezni Szolzsenyicint, mi a véleménye erről.

    A kettős mérce minősített esete az egész sztori.

  • Tütüm

    aktív tag

    válasz Apophis #947 üzenetére

    Hát éppen ezaz,ezt nem értettem énsem..Ott volt a kutatócsoporttal egy öreg aki benn volt,meg volt egy hapsi aki ott volt amikor másodjára robbantották fel a bunkert,rajzokat is káészített róla utána...akkor meg mi a rákot kell keresni?:) Parkinsonról mutattak egy hiradófelvételt amit nem cenzúráztak állítólag eléggé,tényleg látszott..de mondom fene tudja most manipulálták-e hogy úgy látszon vagy tényleg igaz:)

  • cikasz

    őstag

    válasz reprokaiser #960 üzenetére

    na csak mert kaptam egy ujjabb levelet :)
    Hello!

    Nem kell idegeskedni, egy teljesen kulturált formában elküldött kérés
    volt. Egyben igazad van: a sapkán nem az SS jelvénye látszik (a kis
    méretű képen annak tűnt, nagyítva viszont látszik, hogy a birodalmi
    sas van rápingálva, alatta a horogkereszttel).

    Úgyhogy módosítom a kérésemet/jelzésemet: mivel a horogkereszt a
    jelenlegi törvényeink szerint önkényuralmi jelkép, amit viselni,
    bemutatni - bizonyos kivételektől eltekintve tilos -, ezért az avatart
    magam törlöm. A fórumszabályzatban szerepel, hogy a fórumon
    törvénysértést elkövetni nem lehet, szó szerint szerepel a faji,
    nemzeti, etnikai diszkrimináció tiltása, a horogkereszt mögötti
    eszmeiség pedig épp erről ismert, ezért a hozzászólási jogod
    felfüggesztem három napra, és a moderatúrának javaslatot teszek a
    végleges kizárásodra.

    Azt a fórumtopikot, melyben a jelvényt mint tetoválást hirdetted, a
    tématemetőbe mozgattam.


    Azért ennyiért végleg kizárni?? bahh

    https://www.facebook.com/groups/775784742804666

  • mityku

    aktív tag

    válasz reprokaiser #960 üzenetére

    ''Tudod, ''azt'' a bajuszt is hitler-bajusznak nevezik azóta, és totál pejoratív. Nem úgy mész a diplomád védésére, az biztos.''

    Ezen olyan jót nevettem! :DDD

    Egyébként tényleg a horogkereszttől nagyon idegenkednek (utálják teljes szívből), viszont a vöröscsillagot már nem! Manapság már ruházati termékeken is lehet látni (sarló-kalapács + a csillag), gyanítom, hogy lovagkeresztes pulóvereket nem igen fogunk látni mostanában! Pedig elvileg ezek is tiltott önkényuralmi jelképek, nem?? Ugyanúgy mint a svasztika.
    Ja, meg itthoni politkus magyarázza, hogy az eu-ban nincs tiltva a vörös csillag, akkor mi miért tiltjuk be?! :((
    Valaki majd magyarázza meg a tisztelt politikusnak, hogy Európa nyugati részét nem szállta meg 40 évre a vörös hadsereg és nem diktatórikus módszerekkel folyt a kormányzás, mert akkor megtudnák mit is jelent a sarló-kalapács valójában!

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • Tütüm

    aktív tag

    válasz cikasz #962 üzenetére

    Csesszél ki velük,tegyél be egy Heinekkenes üveget avatarnak;] Ha arra nem reagálnak reklamájjál hogy hogy képzelk ezt hiszen ott van rajta az önkényuralmi jelkép:Y Érdekes hogy nemrég divat volt diszkósoknál a vörös CCCP-s póló,de az senkit nem zavart.Igaz az országnév,de ugyanígy utal valamire mégse rinyálnak...

  • mityku

    aktív tag

    válasz Tütüm #964 üzenetére

    Ez a Heineken-es dolog jó ötlet! :D
    Mint mondtam, nemcsak az volt a ruhákon, hogy cccp, hanem sarló-kalapács! Húzzanak a jó édes annyukba!!!!!!!!! :DDD [discos k*cs*gök! :D]

    Találtam egy érdekes sztorit (2. vh, bár Japán):

    ''A harmincas években már nyilvánvaló volt Japán és a Csendes-óceán területeit uraló országok közötti közelgő fegyveres konfliktus. Az okokat minden történelemkönyv felsorolja: Japán kevés ásványkinccsel rendelkezett, mindenből behozatalra szorult. Azt a maszlagot viszont felejtsük el, hogy a háború kizárólag azért robbant ki, mert a gonosz japánok világuralomra törtek. A valóság az, hogy a térségben már kialakuló, de még meg nem szilárdult hegemóniáját féltő Egyesült Államok már a tízes évek vége óta folyamatosan gazdasági nyomás alatt tartotta a szigetországot, amit a negyvenes évek elején katonai blokáddal való fenyegetés tetézett be. Japánnak gyakorlatilag nem volt más választása, mint a Pearl Harbor-i akció és a háború kirobbantása. Ha nem teszik ezt, az Egyesült Államok szó szerint megfojtja a gazdaságukat, és az ötvenes évekre gyarmattá válnak.
    A Japán Császári Haditengerészet legnagyobb stratégiai tervezője Yamamoto Isoroku tengernagy volt. A későbbi csatahajót, amiről mindjárt szó lesz, nem róla nevezték el, hanem Japán egyik vidékéről; az Yamato, ő pedig Yamamoto, tessék megjegyezni. Yamamoto és vezérkara a háború előtt helyesen ismerték fel, hogy Japán nem győzhet az USA ellenében egy anyagháborúban, mivel a japán ipar nem képes olyan mennyiségben pótolni az elveszett egységeket, mint az amerikai, hanem csak akkor van esélye győzelemre, ha a háború első hat hónapjában elpusztítja az ellenséges haditengerészeti főerőket. Ehhez olyan fegyverek szükségesek, amelyek messze meghaladják az ellenséges eszközök minőségét minden tekintetben, és képesek túlélni bármilyen ellenséges csapást. Ennek értelmében dolgozták ki a japán haditengerészet taktikáját. A flotta három nagy harccsoportra osztva tevékenykedett volna. Mindháromnak a közepén egy-egy óriás csatahajó haladt volna, amely nagyobb tűzerejű, gyorsabb, és erősebben páncélozott lett volna, mint az amerikai csatahajók - vagy éppen a világ bármely csatahajója. Ezeken a hajókon a japán hadiipar legújabb vívmányait alkalmazták volna: radarvezérlésű ütegek, fedett lőállások, automatizált rendszerek, újszerű turbinahajtás, és így tovább. Japán ugyanis e fejlesztések terén messze az Egyesült Államok előtt járt. Az a tévhit, hogy a japán haditechnika szánalmas próbálkozás volt a nagyszerű amerikai fegyverekkel való szembeszállásra, nem igaz. Ezt a maszlagot az amerikai tengerészek között terjesztették, moráljuk fokozása érdekében, és persze a hátországban is ettől zengett a sajtó. A valóságban ennek épp a fordítottja volt igaz. Hogy ennek ellenére miért mégsem a japánok győztek, mindjárt látni fogjuk.
    A szupercsatahajók radarvezérlésű ágyúi messzebbre hordtak volna az amerikai hajók fegyvereinél, így már jóval korábban tűz alá vehették volna az ellenséget, minthogy az bármiféle ellentevékenységbe kezdhetett volna. Az automatikus tűzvezetésnek köszönhetően, amit nem csak a radar, hanem a világ legjobb optikai lőelemképzői is segítettek, a szupercsatahajó ütegei minden addiginál jobb találati arányt értek volna el. Természetesen az ágyúk űrmérete is óriási lett volna, a legnagyobb, amit addig építettek, így egy-két találattal bármiféle célpontot megsemmisíthettek volna. A hajót egy vagy két könnyű repülőgép-anyahajó követte volna, vadászgépeikkel légi fedezetet biztosítva az ellenséges repülőgépek ellen. A tengeralattjárókat és kisebb hajókat a kísérőrombolók és a könnyűcirkálók küzdötték volna le. Ha egy vagy két ilyen köteléket megindítottak volna, azok meg sem álltak volna San Francisco-ig, miközben elsöprik az útból az US Navy egységeit.
    A terv azonban nem maradt álom. 1937-ben megkezdték, és 1942-re be is fejezték a két első szupercsatahajó, a Yamato és a Musashi építését, a harmadik és a negyedik hajó, a Shinano és a név nélkül maradt 111-es egység is már épült. A két hajó szinte teljesen egyforma volt. Vízkiszorításuk 71,000 tonna volt; akkoriban a legnagyobb csatahajók, mint az USS Iowa, vagy a francia Jean Bart csak 40-45,000 tonnát nyomtak szét maguk körül, és már ez is gigantikusnak számított. A hajók fő ütegei 420 mm-es kaliberűek voltak, egy-egy lövedék két tonnát nyomott, és az effektív lőtávolság - vagyis ameddig célba lehetett velük találni - 42 kilométer körül volt. Az amerikaiaknál ez legfeljebb 30-35 km körül alakult. Elöl hat, hátul három ilyen ágyút helyeztek el, hármasával építve a tornyokba. Mellesleg a hajó oldalára felszereltek még néhány kisebb, 230 mm-es ágyút - ez egy cirkáló fő fegyverzetével volt egyenértékű - és annyi légvédelmi üteget, amennyi csak elfért.
    Laikusoknak ezek a számok persze nem sokat mondanak, ezért nézzünk hasonlatokat. A hajó tornya egy kb. 17 emeletes toronyháznak felelt meg, azaz akkora volt, mint a Schönherz kollégium. A 420 mm-es ágyú tűzerejéről annyit, hogy a szárazföldi nehéztüzérség 152 vagy 155 mm-es űrméretekkel operál, ennél nagyobb ritkán akad. Ezt az ágyút úgy képzeljük el, hogy ha a hajó Budapesten lenne, képes lenne Tatabányán bemérni és pár próbálkozásból eltalálni a hegy tetején álló turulszobrot, a lövedékek pedig egy-egy TNT-vel plafonig megrakott VW Golf személyautó gyanánt képzelhetőek el. Ezek az autók hatosával csapódnak be. El lehet képzelni, mennyi esélye van a túlélésre annak az amerikai hajónak, amelyik ezt a nyakába kapja. Ehhez az ágyúhoz légvédelmi lőszert (!) is rendszeresítettek. A rádióirányítású, 420 milliméteres repeszlőszer robbanása biztosan letakarított volna az égből egy B-17-es köteléket. A hajó páncélzata is fantasztikus volt, 410-650 mm-es vastagságával képes volt ellenállni bármilyen amerikai ágyúlövedéknek, bombának vagy torpedónak. Talán elég annyi hozzá, hogy a gyári teszt keretében egytonnás rombolóbombákat dobáltak a fedélzetre, és néhány korlát elgörbülésén kívül a hajónak nem lett semmi baja.
    Mindezek mellett a Yamato és a Musashi törzsét is különleges elvek alapján tervezték meg, és sikerült olyan kedvező közegellenállási értékeket elérni, hogy a hajó sebessége messze meghaladta a csatahajók általános sebességét. Mindehhez a kiváló minőségű, olajtüzelésű gőzturbinás hajtóművek is hozzájárultak, és így lett a hajó végsebessége 31 tengeri csomó, azaz 57 km/h. Ez azonban túl gyors volt, ennyire nem is volt szükség, ezért az elérhető végsebességet 27 csomóra csökkentették. Az akkori csatahajók átlagos sebessége 18-20 csomó volt.
    Természetesen nem csak a csatahajók képviselték az akkori csúcstechnikát, hanem az őket kísérő más hajók, és a légi fedezetet biztosító repülők is. A rombolókat például speciális, ''Hosszú Lándzsa'' elnevezésű torpedókkal szerelték fel, amelyek motorját nem sűrített levegő, hanem tiszta oxigén táplálta, s így nem húztak a vízben fehér, jól kivehető tajtékcsíkot. Hasonló fegyverekkel más országok hadiipara is kísérleteztek, de csak a japánoknak sikerült üzembiztos oxigénes torpedókat építeni. A torpedórombolók ezzel a fegyverrel elsősorban éjszaka tevékenykedtek volna, teljesen elsötétítve, ami behozhatatlan taktikai előnyt jelentett volna. Tegyük hozzá, hogy maguk a hajók sem voltak közönséges rombolók, hiszen például a Shimakaze osztály hajói körülbelül azt a színvonalat képviselték, amit a Yamato a csatahajók kategóriájában. Ebből az osztályból azonban csak egy darab épült meg, 1944-ben, és fél év múlva el is süllyesztették.
    Ilyen felszereléssel a Japán Császári Haditengerészet jó eséllyel nézett szembe az Egyesült Államokkal történő összecsapással, és mint a történelem könyvekből tudjuk, 1941 decemberében meg is indították a támadást. Gyakran elhangzik, hogy az amerikaiak valójában előre tudtak a Pearl Harbor-i támadásról, és szándékosan hagyták a japánokat lecsapni, de ez egy marhaság. A háború után azonban a köztudottan hatékony amerikai média váltig ezt az állítást hajtogatta, és még azt is volt képük hazudni, hogy mindez egy zseniális csel volt, mert az amcsik a támadás előtt elvitték a kikötőből az anyahajókat, amiről ok már akkor is tudták, hogy azok fogják eldönteni a háborút, s így a ''hülye japánok'' csak néhány csatahajót és hasonlót süllyesztettek el, ami úgysem kellett már senkinek. Ez nem igaz. Egyetlen hadviselő sem akkora barom, hogy egy háborút azzal kezdjen, hogy elveszíti a flottája felét. Ráadásul háborús ürügynek az is megfelelő lett volna, ha a támadást visszaverik. Azt, hogy a Fehér Ház tudott a támadásról, a háború után, mint pletykát ejtették el. Az amerikai vezérkar úgy mosakodott ki a Pearl Harbor-i fiaskóból, hogy a már halott Roosevelt elnökre mutogattak, hogy ő a hibás, mi szóltunk, de ő nem vette komolyan. Kísértetiesen hasonló játszódik le mostanság szeptember 11.-e és az iraki háború kapcsán...
    A Pearl Harbor-i siker után Yamamoto és törzse máris megindította volna a nagy támadást, mielőtt az amerikaiak magukhoz térnek a sokkból. És ekkor lépett színre a történet kulcsfigurája: Tojo Hideki miniszterelnök, aki katonának képzelve magát úgy gondolta, majd o megmondja a frankót, és beleugatott a stratégiába. Hosszas viták következtek, amelyben a haditengerészet és a kormány azon huzakodtak, hogy mit támadjanak meg előbb: Yamamoto természetesen a stratégiailag fontos célpontokat javasolta, míg Tojo csakis a gazdaságilag fontos területekre mutogatott a térképen. Háborúban nyilván nem az utóbbi a fontosabb, de o, a nagy iparfejlesztő ezt nem értette. Addig vitatkoztak, míg végül az amerikaiak léptek előbb. Néhány nappal a Pearl Harbor-i támadás után James H. Doolittle alezredes felvetette egy ellencsapás lehetőségét, Tokió bombázását. Az akkori bombázógépekkel ez megvalósíthatatlannak látszott, de Doolittle ötletét a kétségbeesés szülte, és az amerikai közvéleménynek szüksége volt valamiféle ellenakcióra, mielőtt a háborús morál veszélyesen mélyre süllyed. A USS Hornet és Enterprise anyahajók fedélzetére szárazföldi B-25 Mitchell közepes bombázókat telepítettek, és a hajókat mélyen beküldték a japánok ellenőrizte vizekre. Ez már eleve veszélyes vállalkozás volt. A gépek felszállás után nem tudtak visszatérni a hajókra, a terv szerint a bombázás után Kínába repültek volna, és ott a Csang Kaj-sek partizánjai ellenőrizte területen a pilóták ejtőernyővel kiugrottak volna. Katonailag reménytelen vállalkozás volt ez, hiszen száz százalékos várható veszteség mellett a kis gépek elenyésző veszteségeket okoztak volna Japánnak, de a cél az volt, hogy megmutassák odahaza, hogy ok is tudnak bombázni, ha akarnak. A feladatot végre is hajtották, a hajókat nem érte támadás, és a gépek bombázták Tokiót, bár valóban csekély eredménnyel.
    A légitámadás azonban nem várt hatást fejtett ki a miniszterelnökre, és végső soron ez fordította meg a háború menetét. Tojo ugyanis maga is látta a támadó repülőgépeket, a felrobbanó bombákat, és rettenetesen megijedt attól a lehetőségtől, hogy az amerikaiak bombázhatják Japánt. Mondták ugyan neki a szakemberek, hogy ez csak egy egyszeri, elkeseredett akció, nem fognak holnapra ezerszám feltűnni az ellenséges gépek, de o nem hitt nekik, csak azt hajtogatta, hogy Japánt meg kell védeni, és végül elrendelte, hogy a Yamato-t és a Musashit állítsák a Tokiói-öbölbe, hogy légvédelmi ágyúikkal oltalmazzák a fővárost. Ez egy oltári nagy marhaság volt, ezzel a haditengerészetet megfosztotta a fő csapásmérő eszközeitől, és a két szupercsatahajó a továbbiakban Tokió mellett vesztegelt, miközben az amerikaiak cafatokra szedték a minőségi fölényüket vesztett, anyagháborúra kényszerült japánokat. Egyetlen ember pillanatnyi hülyeségének köszönhetően tehát Japán elvesztette a világháborút!
    Mi történt a szupercsatahajókkal később? Jó darabig ott álltak Tokióban, mígnem Tojo belátta, hogy az amerikaiak tényleg nem bombáznak többet, és kénytelen-kelletlen elengedte azokat bevetésre. Néhány konvojkísérő küldetés során használták a hajókat, bár tényleges harcban csak a Yamato vett részt egyszer, amikor radarvezérlésű ütegeivel két ellenséges rombolót semmisített meg. A Musashit 1944-ben repülőgépek süllyesztették el, a Shinano-t pedig hajógyári tesztelése során, a japán partoknál torpedózták meg, és befejezetlen vízzáró rekeszei nem tudták megakadályozni elsüllyedését. A 111-es egység építését leállították. A Yamato azonban túlélte a háborút, kisebb-nagyobb sérüléseit kijavították, és 1945-ben lényegében az utolsó bevethető nagy hajóegység maradt.
    Ekkor már Japán semmiféle stratégiai tartalékkal nem rendelkezett. Sem acél, sem olaj nem volt. Hogy a Yamato ne kerüljön gyalázatos módon az ellenség kezére, a vezérkar elrendelte a Tenichigo hadműveletet. A szó jelentése: ten: ellen, ichi: egy, go: mennyország. Azaz ''egy a mennyek ellen''. A Yamato-t feltöltötték egy útra elegendő üzemanyaggal, megpakolták lőszerrel és útnak indították a legközelebbi ellenséges flottacsoport felé. Másnap reggel nyolckor a legénység elfogyasztotta a szertartásos utolsó reggelit, tízkor pedig megjelentek fölöttük az első amerikai repülőgépek. Hosszas harc után egy bomba leszakította a Yamato egyik ágyútornyát, és felrobbantotta a töltőszerkezetben a lőszereket. Az óriási hadihajó felrobbant és kettétört. A robbanás ereje egy egész századra való ellenséges gépet vert le az égből, és több száz kilométerről is látták. Túlélők nem voltak. Ez lett a hadtörténelem legnagyobb csatahajójának vége.
    Ezalatt Tokióban megsemmisítették a hajó valamennyi tervrajzát, fényképét és minden dokumentációját. Összegyűjtötték a fényképeket az újságok szerkesztoségeiből is, házkutatásokat tartottak a hajóval kapcsolatba került minden személy lakásán, mert az utolsó nyomát is el akarták tüntetni a hajó létezésének. A Yamato-ról egészen 1982-ig csak azok a fényképek voltak ismertek, amelyeket az amerikai repülőgépek a Tenichigo-hadművelet során készítettek róla. Később a hajógyár egyik mérnökének hagyatékából előkerült néhány további kép, de így is alig egy tucat maradt fenn. ''

    Tudom kicsit hosszú lett!! :D

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • csibor

    őstag

    válasz mityku #965 üzenetére

    Az a 420<457volt .Szerintem inkább azért épitettek ilyen böszme nagy hajót hogy belelovaják az amikat a méret a lényeg versenybe és ne tudják használni a Panama csatornát.

  • G@ben

    addikt

    válasz mityku #965 üzenetére

    Hosszú lett, de szerintem nagyon jó! Grat! :C

    Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

  • Wildmage

    senior tag

    válasz mityku #965 üzenetére

    Ez az építsünk minél nagyobb és jobb csatahajót nagyon emlékeztet engem a németekre... Sajnos azok a szépségek is erre a sorsa jutottak. Akkoriban már a repülőgéphordozók voltak az urak és a böszme nagy páncélzat max annyit jelentett ezeknek a hajóknak, hogy valamivel tovább húzták a támadások alatt, de ha 1 fontos dolog megsérült, akkor nyekk. Ott volt pl. amikor egy kétfedeles nyomorult torpedóvető eltalálta asszem a Bismarck kormányművét miután az már elsüllyesztett egy-két dolgot. A hajó kormányozhatatlanná vált, így hatalmas tűzerő és páncélzat ide vagy oda másnap elsüllyesztették a britek.

  • csibor

    őstag

    válasz Wildmage #968 üzenetére

    Volt is ilyen gyakorlat a hajón.A lényeg az volt mindenki tegye halotnak magát bejöt nekik:))

  • zfarkas

    senior tag

    válasz mityku #965 üzenetére

    Hát ez nagyon tetszett!
    Majdnem mintha Herman Wouk-ot olvastam volna.
    Egy link képekkel: Bővebben: link
    Az oldalon az utolsó kép egy légifelvétel támadás közben.

    Raw Dark Pure

  • mityku

    aktív tag

    válasz Wildmage #968 üzenetére

    Németeknek voltak tényleg gyönyörű és félelmetes hajóik!
    Nekem egyik kedvencem a Tirpitz! :) Az se gyenge hajó volt, rengetek angol bombázót kötött le, míg próbálták elsüllyeszteni! Szemét angolok! :D Ha jól emlékszem végül valahol Norvégia egyik fjordjában sikerült elsüllyeszteniük, valami sekély vízü öbölben!

    Bismarc is szép volt! Van dok. film róla (hála tkesy-nek :D ) mikor feltérképezik a tenger alatt! Még roncsként darabokban is tekintélyt parancsoló méretei vannak!
    A kétfedelő torpedóvetők akkor már eléggé elavultnak tűntek, nem? Kétfedelűeket, talán már csak felderítésre használtak.

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • csibor

    őstag

    válasz mityku #971 üzenetére

    Azok voltak.De ök torpedozták meg a Bismarcot.Áll.azért nem tudták lelőni öket mert tul lassan repültek,és mindig mögéjük löttek.

  • td

    senior tag

    De sok hozzászólás született! Na csak szépen sorjában...

    mityku: ez az, én is ezt mondom. Ülje végig figyelmesen, és ne a végén essen le neki, hogy mire készül a nő, amikor csendben kéne maradni. Vagy maradjon csendben. Kb. kétszer-háromszor hátrafordultam, hogy vegyék már észre magukat. Nem jött be. A végén jól meg akartam magamnak nézni őket, hogy legalább akkor vegyék észre magukat, de gyorsan elhúztak. Nagyon érdekelhette őket a film. A legjobbat meg asszem nem is mondtam: amikor Göbbels lelövi ''az asszonyt'', akkor valamelyik azt suttogta hangosan, hogy ez ''így nem fair!''

    Tényleg inkább maradt volna otthon, nézte volna a vivát. Az való neki.
    A 930-asat írtam, hogy miből van (Germánia alulnézetben; ez egy életrajzi mű).
    Akváriumot csinálsz? És mi lesz benne, Tirpitz, Bismarck meg U-Boot? :)
    A vizsgád hogy sikerült? Mi lett belőled? :)

    cikasz: hát ez nevetséges! Pont ahogy elmondtátok, a horogkeresztre emlékeztető az már tilos, miközben egyesek vöröscsillagos, komcsi Che Guevarás meg NDK-címeres melegítőkben nyomulnak. Itt a PH-n is van ilyen avatar (csillagos).
    -----------

    Volt itt valami, amire még írni szerettem volna. Nevezetesen, hogy Hitler mekkora stratéga volt. Már írta más is, nem akarom ismételni, de több súlyos hibát is elkövetett. Pl. Dunquerk-nél megálljt parancsolt a seregének, aminek okán azóta is vitatkoznak a történészek. Számomra a leglogikusabb magyarázat talán az, hogy meg akarta mutatni a tábornokainak, ''ki is a főnök''. Ennek eredményeképpen a szövetségesek ki tudták menekíteni a katonákat, akik a partraszálláskor még nagyon jól jöttek. Vagy ott volt a Sztálingrádi eset, amikor presztízs okoból nem engedte a visszavonulást. Ha kimenekülnek a katonák, a háború valószínűleg tovább tart, és pár ''titkos fegyver'' bevethető lesz. Amik korábban is bevethetőek lettek volna, ha Hitler nem állíttat le minden olyan kutatást, aminek '43 után lett volna vége.

    A háború végén pedig már szinte drogokon élt, egyre nagyobb nyomás nehezedett rá, az, amiben hitt, pedig elbukott. Ezek után nem tudom, miért akart volna még élni. Nekem nem olyan ''egyértelmű'', mint pár embernek itt, hogy valójában megmenekült. És akkor ő hova ment? És hogyhogy nem kapták el? (Tudom: Antarktisz) :U
    A ciánkapszula tulajdonképpen hogyan öl? A cián tényleg olyan gyorsan szívódik fel?
    Tegnap végigfutott egy hír a BBC-n, miszerint egy volt amerikai őr elismerte, hogy ''akaratlanul'' (azt meg hogy?) juttatta Göringet méreghez... Sokat nem változtat, csak gondoltam, beírom ide.

    Egyébként vasárnap véletlen láttam valamilyen Napkelte-ismétlést az m2-őn, amely műsor ugyan olyan-amilyen Lakat T. Károllyal és cimboráival, de most Szabó István filmrendezőt hívták meg többek között beszélgetésre (a téma természetesen A bukás volt). Nem tudom, látta valaki közületek?

    Illetve a HírtTV-n mutatták be a Honvéd Hagyományörző Egyesületet, amely a doni vereség évfordulóján járja a ''vidéket''. Van belőle pár képem, akinek kell, elküldöm.

    Amúgy eszembe jutott, valakinek a hsz-e alapján, hogy akár össze is gyűjthetnénk a topic tartalmát és kiadhatnánk :) Lemosnánk a Riedert :))

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

  • td

    senior tag

    Egy érdekes cikkre akadtam újságválogatás közben:

    ''Tigrisek fölött strandolunk a Balatonon

    -Tankok is vannak a magyar tengerben-

    A Tihanyi-félszigethez közel a tóban Tigrisek nyugszanak - véli Bruckner János leletmentő és kutatóbúvár, aki már több ízben merült a tóba süllyedt páncélozott harckocsinál. Az egykori magyar alakulatot támogató Tigris tankok kiemelésére nincs esély, a gyűjtőknek azonban vagyonokat érne a roncs.


    A magyar tenger fenekén a feltevések szerint 50 háborús roncs pihenhet, de pontos adatot nem tudni. - Már csak azért sem, mert anno a szovjet hadsereg hiányosan közölt információkat arról, hogy milyen veszteségei voltak a II. világháborúban - tudatta az Esti Hírlappal Bruckner János, a balatonlellei búváregyesület vezetője, aki elkötelezett híve a Balaton roncstalanításának, és már 1971 óta részt vesz a tó roncstalanításában. Fanatikussága odáig megy, hogy a téli fagy sem tarthatja vissza a tó fenekén nyugvó leletek vizsgálatától, idén télen is rendszeresen merült a jég alá. A kutatóbúvár a tónak egy újabb rejtélyéről lebbentette fel a fátylat lapunknak adott interjújában. Mégpedig arról, hogy a Tihanyi-öböl három Tigrist, vagyis a II. világháború legerősebb páncélozott harckocsiját is rejti, amelynek egy-egy példányáért a külföldi gyűjtők hatalmas pénzeket, akár 3-4 millió eurót is megadnának. - A három, 72 tonnás gép 1945-ben a Tihanyi-félszigeten állomásozó Szent László hadosztály mellé rendelt német alakulat egysége volt, amely a tó befagyott jegén indult útnak. De kifogyott az üzemanyaguk, és a legénység a gépeket otthagyta - mondta a levéltári adatokra és szemtanúk elmondására alapozva Bruckner. Hozzátette: a Tigrisek az idők folyamán mélyen az iszapba fúródtak, így aztán csak a torony, a lövegcsúcs és a begyújtónyílás látszik ki. Ezek a világháborús monstrumok, a Tigris 1 és társa, a Királytigris, vagyis T2 komoly lőszerarzenállal voltak felszerelve. - Ezek azonban idővel instabillá válnak, elkezdenek úgymond ''izzadni'', és akár fel is robbanhatnak, nem utolsósorban pedig a környezetet is szennyezik - hangsúlyozta a leletmentő búvár, aki a továbbiakban is életcéljának tekinti, hogy a tóban nyugvó monstrumoktól, háborús maradványoktól megszabadítsa magyar tengerünket.''

    Kardos Genovéva - Esti Hírlap - 2003. július 8., kedd

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

  • cikasz

    őstag

    Érdemes elolvasni ezt a cikket!! Bővebben: link
    Végre kezd kinyilni az emberek szeme!!!!!! :(((:(((

    https://www.facebook.com/groups/775784742804666

  • td

    senior tag

    mityku: nagyon jó az a cikk! Üvölteni tudnék! Az emberi hülyeség! :O

    Ez mondjuk nagyon durva: ''A robbanás ereje egy egész századra való ellenséges gépet vert le az égből, és több száz kilométerről is látták. Túlélők nem voltak. Ez lett a hadtörténelem legnagyobb csatahajójának vége.''

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

  • mityku

    aktív tag

    válasz td #973 üzenetére

    Perjel: De Tomcat írása volt!

    td: igen lesz benne U-Boot is + mindenféle kacat ami a kezembe kerül, félretéve a viccet, nem csak halak lesznek benne! :D
    Az államvizsgám sikerült rendesen, múlt héten voltam.
    A filmet sajna még mindíg nem volt alkalmam megnézni, majd valahonnan előbb-utóbb megszerzem!
    A Hír tv-s képekből tudnál küldeni, érdekelne!
    Lassan a topic anyaga annyilesz, hogy a Reider féle könyveket simán lemosná, és biztos nem egy délután alatt lehetnbe elolvasni! :DDD

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • cikasz

    őstag

    válasz td #973 üzenetére

    Tegnap végigfutott egy hír a BBC-n, miszerint egy volt amerikai őr elismerte, hogy ''akaratlanul'' (azt meg hogy?) juttatta Göringet méreghez... Sokat nem változtat, csak gondoltam, beírom ide.

    Most olvastam a ki-kicsoda a harmadik birodalomban, hogy ki csempészte be a ciánt de NEM amerikai volt hanem 1 német, de nem találtam meg, hogy ki :(

    https://www.facebook.com/groups/775784742804666

  • td

    senior tag

    mityku: küldtem

    cikasz: utánanéztem a honlapjukon
    Bővebben: link

    A lényeg (itt már kifejtik), hogy egy német csaj kihasználta, rávette, hogy két pali üzeneteket juttathasson el Göringhez, mindig egy tollban. Utoljára azt mondták, hogy gyógyszer van benne, s ha segít, később még küldenek. Hát segített...

    Aaron Breitbart, egy kutató a Los Angeles-i Simon Wiesenthal Center-ben azt mondja, hogy ez annyira ''őrült'' sztori, hogy akár még igaz is lehet. Senki sem tudja, ki volt, csak az, aki tette.

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

  • Perjel

    tag

    Vettem 2 II vh-s könyvet:
    John Keegan: A második világháború története
    Anthony Beevor: Berlin összeomlás
    (vagy lehet hogy nem pontosan ez a címük)
    elég komoly, vastag könyvek... az elsőt elkezdtem, 68 oldalig jutottam tegnap este:)

  • deedee

    őstag

    most lesz 22 órakor a discouvery-n ''hitler orvosai''.mármint nem a háziorvosai,hanem.....Szóval tudjátok kik.veszem fel videóra és holnap megnézem...

  • deedee

    őstag

    ja és lesz pár nap múlva ugyanezen az adón a japcsi szupertengeralattjárókról is film.valami óriás tengeralattjáró,vagy mi a szösz...

  • mityku

    aktív tag

    válasz td #974 üzenetére

    Erről hallottam én is!
    Nem lenne egyszerű kiemelni, egyrészt hatalmas pénzbe kerül, másrészt azért 50-60 tonnás járműről van szó! :))
    Korábban is találtak roncsokat a Balatonba, lásd Il-2 , ami elég jó állapotba volt a körülményekhez képest! :D De lehetett hallani komplett repülőgépmotor megtalálásáról/ kiásásáról (ha jól emlékszem egy angol bombázóé volt, talán Halifax). + a Dunában is találtak olyan 2 éve nagyon jó állapotban lévő Opel szállítójárműveket, hogy pontosan hol, azt nem tudom, de tv is foglalkozott vele.
    Biztos, hogy ezeken kívűl még megannyi roncs pihen a föld alatt hazánkban!

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • Wildmage

    senior tag

    válasz mityku #984 üzenetére

    Tök jó lenne, ha egy rövid időre eltünne a tengerek bizonyos részeriről a víz és akkor az ember száraz lábbal megvizslathatná ezeket a szépségeket is meg a régebbi korok hajóit is.

  • mityku

    aktív tag

    válasz Wildmage #985 üzenetére

    Az biztos, hogy sok érdekes dolgot lehetne megvizsgálni! :)
    Bár mondom nagy élmény volt (nekem legalább is) mikor a Bismarcot videózták a tengerfenéken!

    Egyébként jól tudom, hogy a 2. vh. idején a japánoknak volt a legnagyobb repülőgéphordója (illetve általánosságban a legnagyobb hadihajóik)?

    td: nem jött semmilyen fénykép illetve mail tőled! :(

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • Wildmage

    senior tag

    válasz Perjel #987 üzenetére

    Hát nemtom. Én azért megvizsgáltatnám, hogy nem valami idióta szórakozik unalmában... Egyébként Hitler bácsiból bármit kinézek.

  • mityku

    aktív tag

    válasz Perjel #987 üzenetére

    Tényleg nem ártana alaposan megvizsgálni alapot!
    Egyébként mikor még csak a főcímet láttam, először arra gondoltam, hogy Hitler arcképével kiadtak egy képeslapot! :D
    Végül is nem lepődnék meg, mert lehet kapni pl. Mussolini vagy Hitler arcképével ellátott bort is, az olaszoknál ráadásul és nagyon jól fogynak a készletek (újságcikkben olvastam anno)!

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • sakál

    tag

    válasz Perjel #987 üzenetére

    Aki elhiszi - megérdemli.

    [Szerkesztve]

    A szépség az eszed rovására megy

  • cikasz

    őstag

    válasz mityku #989 üzenetére

    LEHET kapni Hitleres képeslapot, csak meg kell találni :U
    nekem pl van ;)

    https://www.facebook.com/groups/775784742804666

  • Kain

    senior tag

    válasz Perjel #987 üzenetére

    Ez oltás,a bulvársajtó szánalmas probálkozása arra nézve,hogy növeljék a bevételüket.Biztos nem tudnak csinálni még 1 VV 4et,mert félnek h elviszi őket a népharag.Kiváncsi vagyok h ez a hir mikor lesz a fokuszba,vagy valami hasonlóan szinvonaltalan műsorban....

  • mityku

    aktív tag

    válasz cikasz #991 üzenetére

    Gondolhattam volna!!! :DDD

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • td

    senior tag

    mityku: most is elküldtem, remélem, megérkezik. Amúgy szerintem felejtsük el a toplitzi tavat, s inkább a Balatont kotorjuk ki :) Tavaly nyáron valahol Sümeg környékén is találtak egy lezuhant Messert a földben, benne voltak a pilóta maradványi is. Kérdeztük, hogy merre van, de nem tudták pontosan, úgyhogy nem mentünk el megnézni.

    ----


    Olvasgatom azt a Hitler's War-t. Nagyon jó könyv, mindenkinek ajánlom, aki tud angolul.
    Amikor a németek lerohanták a ruszkikat, svéd hozzájárulással (ez valami diplomáciai dolog lehetett, nem írta le a szerző pontosan) elkezdték Párizsban átkutatni a szovjet követséget. Német rendőri alakulatok és Heydrich csoportja szállt ki a helyszínre. Persze a ruszkik bezárták magukat, és elkezdték a dokumentumok megsemmísítését (26-ból 5 foglalkozott ezzel, egy nő és négy férfi). A helyiség páncélozott ajtóval volt elzárva, alig bírtak bejutni, még spéci felszereléssel is. Amikor bent voltak, nem is annyira a robbanóanyagok, időzített gyújtószerkezetek, detonátorok, rádiós felszerelések lepték meg őket, hanem az elektromos kemencék, amelyeket nyilvánvalóan emberi maradványok megsemmísítésére használtak. Volt ott egy kád is, abban darabolták a holttesteket. A speciális épületszárnyat, melyet a szovjet titkosrendőrség (a ''GPU'') használt, megerősített helyiségek, elektromosan működtethető páncélajtók, kémlelőnyílások, lőrések (melyekből egyik szobából a másikba lehetett átlőni) alkották. Ahogy a könyv írta, ''fehér'' orosz emigránsok és a szovjetunió franciaországi ellenségei tűnhettek el ily módon.

    Amikor Hitler ezt megtudta, elrendelte a berlini szovjet Kereskedelmi Küldöttség épületének átkutatását is. A fegyver- és lőszerkészleten túl itt is hasonló látvány fogadta őket. Göbbels erre jegyezte meg, hogy a kommunizmus nem más, mint a bűnözés legalizált formában.

    (Amúgy Göbbels szerintem elég ''ütődött'' lett a filmben, főleg szemből néz ki annak. A valóságban más jellegű volt az arca, inkább gonosz manóra emlékeztetett. Szerintem.)

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

  • mityku

    aktív tag

    válasz td #994 üzenetére

    Köszi a fénképeket!

    Igazad van, a balcsit egyszerűbb lenne átnézni, főleg nyáron amilyen kicsi vízállás van! :D Mélység se vészes annyira, egy frankó fémdetektor illetve víz alatti radar kell csak + páf spéci felszerelés! :))
    Erről a Messer-es dologról nem hallottam!

    Ez a Hitler's War c. könyv csak angol nyelven kapható? Illetve Mo.-n fordított verzió nem jelent meg?
    Elég érdekesnek (sőt rémisztőnek) tűnik ez a szovjet sztori! [bár elsőolvasatra a Bad Boys 2 jutott eszembe, aholk Tapia konyhájában egy ruszkit daraboltak fel]

    Göbbels nem is mondott hülyeséget, teljes mértékben igazat adok neki!

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • td

    senior tag

    válasz mityku #995 üzenetére

    Hát ez az a könyv, amit pdf-ben töltöttem le, már belinkeltem egyszer. A gépet mondták pedig a híradóban is, tavaly július elején.

    [kép]

    Bővebben: link

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

  • mityku

    aktív tag

    válasz td #996 üzenetére

    Most látom, hogy az előző hsz-m teli van helyesírási hibával! :((

    Majd megnézem én is! :)

    Egy kis Luftwaffe történelem (mostanában találtam, bár a cikk jó régi):
    Bővebben: link

    Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

  • td

    senior tag

    Vannak ott persze egyéb könyvek is, az Uprising (Felkelés) magyarul is. '56-ról szól, íme belőle egy idézet:

    ''Igaz viszont az is, hogy kommunizmus nélkül az ország sorsa
    sokkal jobb lett volna. De a marxista vezetők az elsők, akik ezt tagadj
    ák. Senki sem vak annyira, mint akik nem akarnak látni. Né-
    hány hónappal ezelőtt rögzítettem egy hosszú interjút Dr. Münnich
    Ferenc özvegyével. Münnich Kádár fő operatív embere volt a felkel
    és leverése során, majd a későbbiekben számos éven át Magyarorsz
    ág miniszterelnöke. Két óra elteltével az özvegy zavartan törpe
    magnómra mutatott és megkérdezte, hogy nem kellett volna-e már
    régóta kicserélnem a szalagot, illetve az elemeket. (Csak a szovjet
    blokk termékeit ismerte.) Őt és az összes hozzá hasonló embereket
    annyira megtévesztette a marxista szélhámosság, hogy képtelenek
    voltak felfogni, hogy más rendszer (különösen a kapitalista, a maga
    könnyen kezelhető profit-motívumával) sokkal jobban működik.
    Még a népek egészén folytatott, hatvanéves széles körű kísérletezés
    után sem volt sosem sikere a marxizmusnak, mégis egyik országban
    a másik után szélhámoskodtak. Egyre több becsapható, hiszékeny
    ember esett áldozatául csábításaiknak; hasonlóan azokhoz a polgá-
    rokhoz, akik gyermeki ártatlansággal hisznek a fondorlatos feltalá-
    lónak, aki azt állítja, hogy tökéletesített egy olyan motorszerkezetet,
    amely vízzel működik. Minden emberi tapasztalat ez ellen szól. A
    természettudósok egyhangúlag előre megmondják, hogy nem fog
    működni. Egyik országban a másik után mond csődöt a marxista ví-
    zi szerkezet, ám a feltaláló és a műszerészek egyre gazdagabbak, és
    így a csalás folytatódik. A szerencsétlen utasok minden alkalommal
    tiltakoznak; erre kínzóik olyan személyt alkalmaznak, aki tud vigyorogni,
    és elbocsátanak egy-két híres funkcionáriust; de ténylegesen
    csupán az előreszaladt első kereket cserélték ki, annak leplez
    ésére, hogy egész tudományos előfeltevésük hibás. Közben tovább
    éneklik a nem működő szerkezet dicsőítő himnuszát, mivel ismerik
    azok sorsát, akik ''elhajlanak''.
    A szocialista törvényesség nem ismeri az igazságosságot. Ahogy
    Kopácsi Sándor, a felkelés alatti budapesti rendőrfőkapitány mondta
    nekem: ''Az, hogy melyik ember az ügyész, és melyik az, aki a
    vádlottak padján ül, kizárólag elhatározás kérdése.'' Vagy, ahogy
    magyar barátai szokták mondani: ''A mi társadalmunkban háromfé-
    le ember van: az, aki ott volt, az, aki ott van, és az, aki oda tart.'' A z''ott'' szón a börtönt értik. A közös sérelemnek, a funkcionáriusok
    hatalmával szembeni tehetetlenségnek ez az érzékelése mozgatta a
    felkelés kezdeti szakaszát.
    ''

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

  • #16741888

    törölt tag

    A Mai reformba van egy nagyon érdekes cikk teljes 2oldalon, Nemere István tollából.
    Ha tudjátok vagyétek meg.
    Arról szól hogy az USA műholdjai 2003ban észleletek, egy azonosítatlan tengeralatjárót, aztán látták egy csomószor felbukkanni, míg egyszer, amikor megáltak tankolni, meg élelmiszerért, kiszúrták őket. 1943előtti amcsi dolláral fizettek, és régi náci egyenruhát viseltek. A hajó ezután a franciországi, régi legnagyobb náci kikötő felé vette az utját, a csatornánál, megpróbált feltartóztatni egy kompot, de elavult morze technikát használt, és nem értették, majd a NATO azt hitte hogy terroristák és egy célkövetős modern torpedo segítségével megsemmisítették a hajót.

    Nagyon érdekes cikk olvassátok, el ,mert ez csak még összefogallásnak sem nagyon nevezhető.

  • td

    senior tag

    válasz #16741888 #999 üzenetére

    Hát, ha Niemayer írta, akkor biztos úgy is van! És vajon a híradókban miért nem hallottunk róla? :U Vagy csak én nem hallottam?

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

Új hozzászólás Aktív témák