Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz izomman1 #15483 üzenetére

    Persze, ki ne szeretne 200-as fov, wireless, 8K, 10 grammos, 10x10m tracking VR rendszert magának?
    A kérdés, hogy ki hajlandó megfizetni az árát. És nem csak pénzben, hanem időben és tanulásban.
    Olvasd el a spanyol linket, amit Raymond linkelt (google fordító a barátod): pont azt írják, hogy a Pimax-nál az elfogadható élményhez minden egyes játékhoz tweakelni kell a beállításokat. Ezt szerinted a userek hány százaléka hajlandó megtenni?
    Max. a PC tuningoló réteg. Lehet, hogy ha a Pimax összeszedi magát, felpörgeti a gyártást és a konkurencia sem reagál még vagy 2 évig, akkor felfut a Pimax userek száma pár tízezerre, esetleg százezerre, de ezzel garantáltan tetőzik. Az Oculus és a Valve-HTC a VR-re úgy tekint, mint egy önálló platformra, a Pimax meg mint egy PC perifériára. A Pimax egyszerűen más ligában játszik, ami nem baj, mert kell ilyen is, de felesleges keverni őket.

    Amúgy pont a Santa Cruz fejlesztése mutatja a legjobban, hogy miért.
    Jelenleg nem a HMD-k ára és minősége gátolja a VR terjedését, hanem a PC hardver ára és teljesítménye. Attól, mert olcsóbb a HMD az emberek még nem fognak 800EUR videokártyákat venni (meg akkor már kb. az egész gépüket lecserélni, hogy ne legyen CPU limites a rendszer).
    Persze lehetne a Rift-et 100 dollárért is adni, talán meg is dobná a VR felhasználók számát ... mennyivel is? Talán százezerrel? Cserébe az Oculusnak keletkezne jó sok vesztesége, amit a fejlesztéstől és a tartalomgyártás szponzorálásától kellene elvonnia.
    A Santa Cruz project ezzel szemben azt célozza, hogy a PC-s VR élményt - grafikai kompromisszumokkal ugyan - de PC nélkül is el lehessen érni. Ha a Santa Cruz ára megáll 600USD körül és a játékok hozzák egy Beat Saber vagy egy Lone Echo élményét, az nem százezres, hanem milliós nagyságrendel növelheti a VR tábort, és ez a lényeg, nem az sde vagy a fov.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák