Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz s:zozo #22353 üzenetére

    A 3ds-en tudsz migrálni másik hardverre (pl. 3ds xl-re), olyankor viszed a teljes sd kártya tartalmát, accountodat, mindent.
    De ha csak simán reseteled a konzolt és úgy adod el, akkor később hiába hozod létre ugyanazt a felhasználót egy másik hardveren, a vásárlásaidat elbuktad. Ez azért van, mert a 3ds titkosítja az összes fájlt az sd kártyán, így az sd kártya tartalma simán archiválható akár pc-n is, sőt ha az egész tartalmát egy nagyobb kártyára másolod, akkor is simán működik. A titkosítás kulcsát viszont a hardver és az account adataiból generálja, így hiába rakod be ugyanazt a kártyát egy másik konzolba, ott nem fog működni.
    Mondjuk nagy jelentősége nincs, mert az egész rendszer már évek óta fel van törve.
    A Switch már az 'xbox rendszert' követi, azaz megjelölsz egy elsődleges konzolt, azon a megvásárolt játékokat az összes user játszhatja és beléphetsz a usereddel más kozolokra is, de azokon csak a Te usered használhatja a játékaidat és végig online kell lenned.
    Azaz ha eladod a Switch-edet és később veszel egy másikat, akkor azt állítod be elsődlegesnek és minden úgy megy, mint előtte. Ha pedig van folytonos online előfizetésed, akkor a játékállásaidat is megőrzi a felhőben.
    Szvsz a Quest-nek is valami hasonló rendszer kellene és lesz is, ha majd a nagyobb kiadók is komolyan veszik, de ahhoz előbb el kellene adni pár milliót belőle.

Új hozzászólás Aktív témák