Új hozzászólás Aktív témák

  • kisfurko

    senior tag

    válasz Joshi #26035 üzenetére

    Az egy minta/pixel elég kevés. Ha pl. egy fekete felületen van egy, a pixel méretnél kisebb fehér folt, és pont nem arról veszel mintát, akkor sötét marad a pixeled, ha róla veszel, akkor fehér lesz (időben meg villog a kis mozgások miatt), holott a valóságban valami szürkét látnál. Ez a vibrálás, hirtelen kontrasztváltás sokkal természetellenesebb, mint a kisebb felbontás. Az ember szeme nagyon érzékeny a kontrasztváltozásra, ezért kell a nagyobb mintavételezés. A texture filteringet is ezért fejlesztették, mert nélküle "zizegtek" a textúrák. Ott is egy pixelre több texel jut.
    Én még csak CV1-et próbáltam, de a videók alapján messze az Oculusnak van a legjobb mintavételezési eljárása. Nekem a CV1 képe sokkal természetesebbnek hat, mint bármelyik Valve-HTC (nem a színek). Nem a felbontás a minden. Az index képe nekem nem tűnik annyival jobbnak, mint a Rift S-é (bár biztos, hogy élesebb).
    Nekem az első dolgom, hogy antialiasing be, és SS 1.5-re, ha bírja az 1070Ti. Régen is inkább alacsonyabb felbontáson és antialiasinggal játszottam, mert zavarnak a pixeles, természetellenes "részletek". Amire nagyon emlékszem, a kábelek a Half Life 2-ben.

    Amikor először kipróbáltam a Riftet, akkor az volt az első dolog, ami feltűnt, hogy ahhoz képest, hogy pixeles a kijelző, egyáltalán nem zavar. Mert automatán 3D-vé konvertálta az agyam. Biztos különbözőek vagyunk, de én nem tudom hova tenni ezeket a "kipróbáltam a VR-t, és milyen pixeles, meg életlen, bezzeg a monitoron" kijelentéseket, mert nem látod a pixeleket, mert nem azt nézed. Látszik, hogy lehetne sokkal jobb, de a térlátás kárpótol mindent. Monitoron nem is látom, milyen messze vannak a dolgok, VR-ben meg még a korlátozott felbontással (és lencsével) is sokkal jobban megítélem. Az Assetto olyan jó, hogy a G erőket leszámítva majdnem, mint az igazi. Audi S1-et vezettem sokat, élőben meg Polo GTI-t. Látványosan jobban megyek VR-ben, mint monitoron, mert látom, hogy merre fordulok, csúszok, mennyire fékezek (messze a G29 fékpedálja a legnagyobb illúzióromboló). A G erőket meg hozzáteszi az agyam, kivéve a hajmeresztő manővereknél, mert hülye azért nem vagyok az igazi autóval :D

Új hozzászólás Aktív témák