Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz TheProb #2755 üzenetére

    Nekem pénteken jött meg.

    Pár dolgot én is megerősítek:
    Gamepad: én a fehér gamepad-es változatot vettem, 2db AAA-s elemmel megy (akksis változatnak jobban örültem volna). A telefonnal párosítva lesz egy kurzor, azzal lehet matatni a telefonon, gamepad-ként még nem sikerült használni. (nem próbáltam)
    Lencsék: Lencsék és telefon közti távolság semmit nem ér. Max. annyit, hogy jobban lefedi a látóteret. 2 lencse távolságát nem állítottam (nem is figyeltem).
    Nekem a rövid próba alatt nem porosodott vészesen, de tök olyan, mintha hullámos lenne a lencse, és sajnos ez a képen is látszik. Nem tudom, ez mennyire szándékos vagy csak a kínai gyártástechnológia eredménye. Mennyire általános vagy csak nekem jutott ilyen.
    Izzadás: A szivacsos rész jól felfekszik az arcomra, nem nyomja az orromat. Én nem izzadtam benne. (mondjuk DK2-vel meg rohadtul).
    Látótér: én 5"-os telóval próbáltam, látszik rajta, hogy nagyobb teló kéne , mert így nem tölti ki a látóteret. Olyan, mintha egy csőbe bámulva nézném a képet, így meg nehéz beleélni magam :)
    FullHD (szemenként fele) épp elég youtube-ozni, egyéb dologra már kevés. Azért egy komolyabb telóval megnézném, mennyivel másabb, de az meg már szintén zsebbenyúlós, annyi pénzből meg az ember inkább vesz normális VR-t :)

    Appok: Letöltöttem egy csomót, de csak párat próbáltam. Hááát. Nem túl látványos dolgok, az is akad valamennyire (Nexus5).
    Viszont a 360fokos youtube videók tökéletesen mennek rajta. (igaz, ezekben zéró a 3D térérzet, de körbenézni nagyon fasza.)
    Normális cinema appot én is még keresek, bár annyira nem szempont. Arra ott a 3d tévé.
    Csak kíváncsiságból.

    Ami még tervben van, az valahogy összekötni PC-vel, (pl. Trinus), sokat nem várok tőle, inkább technikailag érdekel a dolog.

    Meg úgy az egésztől nem vártam túl sokat, max. annyit, hogy a cardboardnál jobb legyen egy hangyányival, mindezt baromi olcsón. Azt a 4600Ft-ot simán megérte.
    Nagyon nem egy kategória a Rifttel, (akár DK2), Vive-val, de ezzel tisztában is vagyunk szerintem :)

    Viszont a SamsungVR-hoz képest (Veletechen lehetett próbálni) semmiféle hátrányt nem tapasztaltam, telefonos VR cuccnak bőven jó.

Új hozzászólás Aktív témák