Új hozzászólás Aktív témák

  • izomman1

    senior tag

    Srácok tartozom egy beszámolóval..
    Annyit az elején ami mindent elárul, hogy a Pimax 5k plus marad és már úton is van vissza a Pimax 8k plus refundoltatom. 8400 Ft os teszt volt ez ennyi a posta vissza az Unbond VR fizeti az eszköz és a kiküldött posta díjat , de a vissza postát nem.
    935 euróért sikerült beszereznem, de véleményem szerint még 5k plus értékét sem éri el, nem ajánlom senkinek sem ha Pimax akkor 5k plus vagy Artisan vagy esetleg 8k X , de annyi felárat szerintem nem ér meg max ha 1000 euró alá beesne az ár tennék vele egy próbát EU-s kereskedőn keresztül
    szigorúan, hogy visszaküldés joga adott legyen..

    De akkor a beszámoló :

    Az anyaga az eszköznek jobb mint a réginek kicsit gumírozott erősebb anyagból készült , de nekem a Pimax 5k plus se foszlik még , igaz én vigyázok rá nem igen ütögetem sehova sem. A confort kit akinek keskenyebb az arca jó lehet, nekem nem túlságosan eltartja a lencsétől a fejem és csökkenti az FOV nem sokat de valamennyit biztosan. Nekem inkább nyűg volt mint előny , mert széles az arcom jobb a sima Pimax 5k plus Foam ja.. Ezen mondjuk egy vékonyabb Foam segíthetne , de ezek csak részlet kérdések. Az is részlet kérdés , hogy a kábelnek! nem volt a sima headstrap en rögzítős része csak úgy a headset mellett lógott ez gyalázat (5k pluson van ), de ez se zavart volna ha a látvány..
    20 játékkal készültem nagyon alaposan és az első tesztem Onward volt.. Biztosra akartam menni, hogy elegendő supersemplinget nyomok az eszközre így 200 % al kb. 5500 x 5000 es felbontáson szemenként normál FOV-ba 90 hz el próbáltam ki a cuccot, hogy éles legyen a kép és pixel mentes. (110 hz nincs is az eszközben legalább is a jelenlegi Pitool nem tudja 72 és 90 hz volt opcionálisan csak , de ez se lett volna gond )
    Nagy megrökönyödésemre a távolban a figurák homályosak voltak! (10-50 méter maxresolution átírva steam VR ban ellenőriztem ) Ekkor éreztem a baj nem kicsi óriási és rossz lóra tettem. Bár pixeleket nem látsz tényleg brutálisan rá kell koncentrálni , hogy lásd ez szuper , de a távolba a dolgok homályosak és ezen a supersampling sem segít bárhova csavarod!
    Folytattam tovább a vizsgálódásom, de már tudtam mindhiába. Skyrim VR dettó távolba nézve minden homályosabb mint a Pimax 5k plus-ban brutál 4kx4k ig felskálázott érték mellett! War Dust esetén is szintén ugyanez az eredmény Project Cars 2 és sok más játék esetén is.
    Voltak játékok ahol nem jött ki ez a „hátrány nagyon” , mert nem néztél távolba vele mondjuk egy Doom VFR mellett ahol 5x5 M es tereket bámulsz csak és ott tényleg jó a pixel mentesebb kép ami már elégséges bőven, de ennyi pénzért nem vagyok hajlandó kompromisszumokat kötni és bevállalni azt , hogy a távolba nem látok olyan élesen mint a Pimax 5k plus esetén. Anno nekem volt Samsung Odyssey is majdnem lecseréltem Odyssey plus ra vagy mire ami ugye szintén ezt a cellák közötti maszatolást végzi garantáltan nem szerettem volna jó hogy kihagytam. Most enél nincs ez a technológia elvileg élesnek kéne lennie a képnek, de nem a supersampling ezen nem tud segíteni csak a native felbontás ( 8k X ) , de véleményem szerint 1400 eurós ára egész egyszerűen rablás kategória nincs akkora ugrás 2k és 4k között szerintem , mert a Pimax 5k plus is egész pici pixeleket eredményez (tű éles kép mellett) tény 4k kijelzőnél már annyit se látsz gyakorlatilag zéró, de semmit nem ér 8k plus esetén, ha távolba homályos alakokat látsz! Élesen akartam volna látni ahogy a Pimax 5k plusban megszoktam. Nem is tudom akik tesztelték az eszközt és azt mondták supersamplinggel éles a képe szintén annak vagy nagyon rossz a szeme vagy még sose próbálta a Pimax 5k plust .. Mindegy jó lecke volt remélem a refundom majd hamarosan megkapom ha visszatérítést elvileg 14 nap kézhez vételtől a vissza utalási idő. Mindegy csak szabaduljak tőle .
    Bocsánat ha ilyen indulatos vagyok , de óriási csalódás és valószínűleg a HP Reverb 2 G is csalódás lesz nekem, mert sok tekintetben ( FOV - hz ) visszalépés lenne elhiszem, hogy ott élesebb kicsit a kép és kevésbé látod a pixelt , de nincs akkora különbség , hogy bevállaljam a hátrányokat .
    8K X el teszek majd még egy próbát a jövőben ha 1000 euró alá beesik az ára vagy lehet azzal se soha talán majd a Half Dome.
    Mondjuk a Reverb 2G ára rendben van egy sima Rifthez képest, mert kicsit élesebb a kép jobb a füles a kényelem jobb kicsit a követés stb. De a Pimax árkategóriája rablás kategória. Viszont az 5k plust melegen ajánlom azoknak akik nagyobb FOV akarnak ( Talán még az Artisan is jó lehet azt mondják az hasonló jó áron )
    Pixelességben viszont ne várjatok nagy áttörést egy sima Rift S en se lehet nagyon rossz valamivel jobb képet kaptok biztos Reverb-ben (ott native a kép alatta ugye? ), de nem ég és föld nem kell földhöz vágnod magad ha nem jön össze a Reverb 2 G
    Szerintem az előrendelésem ezennel le is mondom a Reverb 2 G re nincs kedvem postázgatni és 8 ezreket fizetni a tesztekért, mikor úgy is tudom nem lesz jó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák