Új hozzászólás Aktív témák

  • BiP

    nagyúr

    válasz schawo #3381 üzenetére

    Nekem volt VR-Box2-m meg Virtoba Elite X5-öm (szintén Geekbuyingról :) ), és meg tudom erősíteni én is a fentieket.
    Igaz, nekem csak -1-es mindkét szemem, de be tudtam úgy lőni a lencséket, hogy tök éles legyen (igaz, VR-boxon nem sikerült teljesen élesre sosem, csak a lencse közepén).
    Én FullHD telefonnal néztem, és bár a screendor hatás nem volt zavaró, fel sem tűnt igazából, a feleződő felbontás itt-ott kevésnek érződött már.
    VR mozira viszont ez a felbontás egyszerűen alkalmatlan. 3D-s youtube videó nézésre teljesen jó, de mozifilmet nem volt jó rajta nézni a túl alacsony felbontás miatt.
    Poresz, mint megkerülhetetlen téma: Ha valaki erre venné, akkor Virtoba :)
    Kár, hogy normális anyag nincs a témában, de legalább ki lehet próbálni.

    PC játékra meg az egész MobilVR koncepció kevés, túl nagy a késleltetés.
    Bár a Virtoba csak rövid ideig volt nálam, határozottan jobb, mint a VR-Box2. Azonnal érezhető a nagyobb látószög, ill. a VRbox fénybeszűrődése sem érzékelhető, hatványozottan jobb a "beleérezhetőség".

    (#3383) gbela: Ha csak PC játékra vennéd, ne tedd.
    Alapvetően annyi a koncepció, hogy a PC-n fut egy szerver, a mobilon meg egy kliens. (pl. TrinusVR), és a telód giroszkópját használja fejkövetésre, ill. kijelzőnek.
    A telót pedig vagy Wifin, vagy USB kábelen keresztül tudod csatlakoztatni a PC-hez, ill. azon kapcsolódik össze a szerver és a kliens.
    schawo jobban beleásta magát a dologba, én pl. ezt a Riftcat-et nem is imertem, én csak a Trinus-szal próbálkoztam, kevés sikerrel.
    Működni működött, de nálam fullHD felbontásban annyira lassan futtatta a gép (én Project Cars-zal próbáltam), hogy játszhatatlan. (pedig a gép bírná, Trinus nélkül 4K-ban is szépen megy), lejjebb vett felbontással folyamatos lett, de úgy meg atompixeles. Szintén élvezhetetlen, már nézni is.
    Mindezek mellett akkora késleltetése van, hogy szintén játszhatatlanná tette az egészet.

    Telefonra már van jópár VR-ra kihegyezett játék, (főleg indie játékok), de főleg techdemók, ezeket érdemes megnézni, és ha kellően erős a telefon, akár élvezhetőek is.
    De a PC játék bármennyire is csábító, esélytelen.
    Amire én tudtam használni az az, hogy megnéztem a techdemókat, pár egyszerű, alapszintű játék, meg 3D videókat, 3D fotókat néztem vele.
    Amire nagyon jó volt, Rifttel készített videókat letöltöttem Youtube-ról fullHD-ben, azokat néztem vissza vele. Térbeli mozgás ilyenkor nincs (csak ami a videóban van), tehát az én szempontomból ilyenkor nem VR, mert nincs fejkövetés, viszont a 3D élmény teljesen jó.

    Majd ha lesz QHD telefonom, teszek újabb próbát :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák