Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    válasz a2d2 #33902 üzenetére

    Cégnél dolgoztam Centos-el és ha van rendes sysadmin a háttérben, akkor a linux nagyon meghálálja magát. Pl. beloggoltunk a projektbe és automatikusan beállt a monitor kallibrációtól kezdve az összes user jogosultság, szoftver verzió, belső fejlesztésű plugin, config file, fájlnév konvenció, stb. az adott projekt beállításaira. Te csak megmondtad, hogy melyik projekt, elindítottad a szoftvert, a többit már a rendszer kezelte helyetted. Nem kellett paráznod, hogy valami egy rossz beállítás miatt nem fog működni, vagy nem úgy, ahogy a projektnél megkövetelik. Nagyon kényelmes a usernek.
    Az ilyet meg lehet oldani valahogy Windows-on is, de akkora kínszenvedés, hogy ha nincs valami kötelező windows only cucc, akkor nem is próbálkoznak vele.
    Nálam itthon ugyanakkor Windows van, mert sok szoftver között ugrálok ide-oda, különböző cuccokkal kísérletezek, játékok, egyebek, így nem éri meg linux-al vergődni. Ettől függetlenül érezhető, hogy ugyanaz a szofver instabilabb, több erőforrást zabál és lassabb, mintha linuxon az adott projektre lenne konfigolva.
    Ezért nincs értelme egyetlen rendszerről sem en bloc kijelenteni, hogy jó vagy rossz, ha nem teszi hozzá az ember, hogy milyen munkakörnyezetben mire használja.

Új hozzászólás Aktív témák